Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Няма нищо мистериозно по RB16B, не стигна времето за снимки

Марко: Няма нищо мистериозно по RB16B, не стигна времето за снимки

1762
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Липсата на снимки на пилотите на Ред Бул с новия болид RB16B, както и на самата кола от филмовия ден, който отборът проведе на пистата Силвърстоун, предизвикаха сериозна дискусия защо тимът крие колата. Съветникът Хелмут Марко, както винаги, има интересно обяснение. Австриецът заяви пред немския уебсайт f1-insider.com, че времето не е стигнало и карането било по-важно, отколкото снимането. По принцип това важи за всяка сесия на отбор от Формула 1, но филмовите дни са специално предназначени за заснемане на автомобилите за промоционалните и маркетингови цели на екипите. Затова и изявлението прозвуча малко странно.

„Времето ни бе ограничено. За нас карането бе по-важно, отколкото снимките. Нищо мистериозно няма на колата. Тя е логично развитие на миналогодишния болид. Не разполага нито шест колела, нито вентилатор в задната част“, заяви Марко, правейки историческа препратка към шестколесния Тирел P34 и „прахосмукачката“ Брабам BT46B

„Целта ни е да се борим за победи от началото на сезона. По време на теста в Бахрейн ще изпитаме всички части, които ще се използват в първото състезание от сезона. Но и на изпитанията не е необходимо да се бърза с изводите – там се кара с различни настройки на двигателите и количества гориво. Реалното разпределение на силите ще го разберем след първите надпревари.“

Шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер каза, че се надява Макс Верстапен и Серхио Перес да се борят по-отблизо с Люис Хамилтън.

„Люис е в невероятна форма, на върха е и ще е изключително трудно да бъде победен тази година. Надявам се и да сме конкурентоспособни от самото начало. Това ни е ахилесовата пета от години – че не сме достатъчно бързи от старта на състезателната година. Дано този път в Бахрейн е различно“, каза Хорнер.