Начало WRC News Микелсен: Сардиния доказа, че никога не трябва да се предаваш

Микелсен: Сардиния доказа, че никога не трябва да се предаваш

199
0
Андреас Микелсен
Андреас Микелсен, снимка: Хюндай Моторспорт

Андреас Микелсен заяви, че отминалото рали Сардиния в Италия е доказало, че човек никога не трябва да се предава в битките. Пилотът на Хюндай завърши на 3-о място в надпреварата, въпреки че преди началото на последния ден беше 5-и. Той обаче изпревари Елфин Еванс и се възползва от проблемите на От Танак.

Разликата между Микелсен и Еванс беше 7 секунди, а 3 пробега преди финала тя дори стана 14 сек, след като от времето на Елфин бяха премахнати 7 сек, тъй като той бе задържан от друг пилот в съботния ден.

Микелсен и неговият навигатор Андерс Ягер обаче бяха най-бързи във всички 3 отсечки до финала и завършиха на 3-о място в крайното класиране зад Дани Сордо и Теему Сунинен. Те изпревариха с 0.9 сек Еванс и записаха втория си подиум за сезона след този в Аржентина.

„Това беше един от най-добрите ни дни в рали автомобил, заяви Микелсен след финала. – Много съм доволен, че успяхме да настигнем и изпреварим Елфин. Не се предадохме дори когато разликата стана 14 секунди. Продължихме да натискаме здраво. Случилото се доказва, че никога не трябва да се предаваш.“