Начало WRC News Микелсен: Сардиния доказа, че никога не трябва да се предаваш

Микелсен: Сардиния доказа, че никога не трябва да се предаваш

183
0
Андреас Микелсен
Андреас Микелсен, снимка: Хюндай Моторспорт

Андреас Микелсен заяви, че отминалото рали Сардиния в Италия е доказало, че човек никога не трябва да се предава в битките. Пилотът на Хюндай завърши на 3-о място в надпреварата, въпреки че преди началото на последния ден беше 5-и. Той обаче изпревари Елфин Еванс и се възползва от проблемите на От Танак.

Разликата между Микелсен и Еванс беше 7 секунди, а 3 пробега преди финала тя дори стана 14 сек, след като от времето на Елфин бяха премахнати 7 сек, тъй като той бе задържан от друг пилот в съботния ден.

Микелсен и неговият навигатор Андерс Ягер обаче бяха най-бързи във всички 3 отсечки до финала и завършиха на 3-о място в крайното класиране зад Дани Сордо и Теему Сунинен. Те изпревариха с 0.9 сек Еванс и записаха втория си подиум за сезона след този в Аржентина.

„Това беше един от най-добрите ни дни в рали автомобил, заяви Микелсен след финала. – Много съм доволен, че успяхме да настигнем и изпреварим Елфин. Не се предадохме дори когато разликата стана 14 секунди. Продължихме да натискаме здраво. Случилото се доказва, че никога не трябва да се предаваш.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter