Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не търси вина в трасето в Лас Вегас заради тежкия инцидент

Норис не търси вина в трасето в Лас Вегас заради тежкия инцидент

319
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис не търси вина в трасето в Лас Вегас заради тежкия инцидент. Пилотът на Макларън вярва, че неравностите на пистата са били само една от причините, довели до катастрофата в началото на надпреварата по улиците на „Града на греха“.

Норис катастрофира тежко в третата обиколка на състезанието за Голямата награда на Лас Вегас. Младият британец загуби контрола над своя болид в завой №11. В резултат на това той се заби в предпазните ограждения и отпадна от борбата. След това той бе закаран за преглед в медицинския център. За щастие Норис бе добре след този тежък инцидент

Шефът на Макларън Андреа Стела каза, че неравност по трасето е причинила катастрофата на Норис. Италианецът призова всички бабуни да бъдат премахнати преди следващото посещение на F1 в Лас Вегас.

Вчера Норис коментира за първи път инцидента в последното състезание. Британецът предположи, че отпадането му е било причинено от редица от фактори, като неравността е била само един от тях.

„Беше комбинация от различни неща. Очевидното там има доста голяма неравност. Бях и със студени гуми, поради което сцеплението е по-ниско от това, с която обикновено се кара“, сподели Норис.

„Следвайки много автомобили през всичко това, имах още по-малко притискаща сила от това, което очаквах. След това имаще няколко други малки неща на заден план, които просто направиха така, че тази неравност да има по-голям ефект от обикновено“, продължи пилотът на Макларън.

„По някакъв начин трябва да съм я хвана; под по-лош ъгъл от обикновено. Винаги съм знаел, че там има голяма неравност. Просто по някаква причина ефектът от нея в тази една обиколка изглеждаше много по-голям от това, което тя правеше преди. В същото време имах и малко късмет“, каза още Норис.

Пилотът на Макларън не пожела да бъдат направени промени по трасето за догодина.

„Както казах, това беше комбинация от неща. Не очаквам тези неща да се случат отново. Вероятно, ако сега се опитам да карам по същия начин, не е гаранция, че това ще се повтори.“

„Ако бях с 30 сантиметра по-надясно или по-наляво, може би щеше да е различно. Ако имаше една кола по-малко пред мен, щеше да е различно. Ако бях използвал батерията малко по-рано, щеше да е различно. Има толкова много различни обстоятелства“, обясни Норис.

„Според мен пистата е наред. Не е най-добрата писта, на която съм карал някога. Щеше да бъде по-добре, ако имаше повече сцепление. Мисля, че асфалтът я направи много по-лоша от това, което всеки пилот би искал.“

Норис заяви, че дори непосредствено след катастрофата се е чувствал добре, въпреки че е бил откаран в болница за прегледи

„Честно казано, никога не съм се чувствал зле. Просто искаха да направят няколко прегледи, нещо като нова норма в днешно време. Аз бях добре“, обясни Норис.

„Бях замаян, вероятно това сте чули по радиото, както и други неща. Вдишвах или издишвах в неподходящ момент и това просто ме хвана малко неподготвен.“

„Всичко се случи доста бързо. Ударът беше приличен. Но аз бях добре, никога не съм се борил с нищо. По-скоро просто бях разочарован, че отпаднах от състезанието във Вегас толкова рано. Така че това беше по-скоро просто срам. Но бях добре. Оттогава ме съветват просто да се отпусна и да си почина за няколко дни. Но аз бях добре, тъй като почти изскочих от колата. Бях малко разтреперан в началото, но просто защото ме изненада толкова много това, което се случи, Но след това всичко беше наред“, завърши Ландо Норис.