Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Темпото ни вероятно бе по-добро от това на Льоклер; Пиастри за...

Норис: Темпото ни вероятно бе по-добро от това на Льоклер; Пиастри за заповедта от бокса: Беше съвсем честно

5463
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ландо Норис
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц и Ландо Норис; снимка: Пирели

Ландо Норис бе почти убеден след Гран при на Австралия, че състезателното му темпо е било по-добро от това на Шарл Льоклер. Британският пилот на Макларън завърши трети на пистата Албърт парк.

„Темпото ни беше добро през целия уикенд. Всичко се напасна прекрасно от вчера насам. А още в петък показахме добра скорост в дълга серия с много гориво. И преди старта нямаше да заявя, че сме без шанс за подиума. Не очаквах обаче, че ще се борим с Ферари днес. Според мен темпото ни не бе толкова добро, колкото това на Карлос [Сайнц], но вероятно бе по-силно от това на Шарл“, сподели Норис

„Затова мисля, че изтървахме истинска възможност да сме втори. И това класиране обаче е добър знак. Прекрасен, положителен резултат за целия отбор. Освен това е страхотно да съм пак на подиума. И без значение дали Ред Бул беше в състезанието или не, темпото ни беше добро. Надявам се да е така в много надпревари.“

„В обиколката, в която щяхме да направим пресичащата си стратегия, Льоклер спря в пита. При това положение се налага да измислиш нещо различно. Бях близо до него във втория стинт. Много близо. После човек винаги си мисли какво ли е щяло да стане, ако е спрял обиколка по-рано в пита. В конкретния момент взимането на решение не е лесно. Също толкова лесно може да се окаже грешно решение“, продължи Норис.

„Затова казвам, че ние свършихме добра работа. Трети и четвърти е прекрасен резултат за отбора. Ферари очевидно бе по-добрият тим днес. И в момента разполагат с по-добър автомобил. Болидът им е по-бърз. Ние трябва да се трудим по-упорито, за да ги настигнем“, каза още Норис.

Норис бе попитан дали се е чувствал странно на подиума в домашната надпревара на съотборника си, който по-рано го пропусна в състезанието. Оскар Пиастри завърши четвърти в родината си.

„Аз бях значително по-бърз и щях да го изпреваря така или иначе. А и колкото повече време бях зад него, толкова повече намаляваше шансът да настигна Шарл. Той ми улесни живота. Помогна на екипа като цяло, за което му благодаря. Двамата се уважаваме в подобни ситуации. Всеки пилот иска да е на подиума в домашния си старт, но мисля, че резултатът при всички положения щеше да е същият“, отговори Норис.

Пиастри каза, че според него заповедите от бокса са били съвсем нормални и в съответствие с представянето на двамата с Ландо на пистата

„Беше съвсем честно. Той се класира пред мен в квалификацията, изкара по-дълго до първия си пит, настигна ме и беше по-бърз в този момент от състезанието. Аз се държах близо до Льоклер, а Ландо настигаше и двама ни. Така или иначе се надявах да ме изпревари и да гони Шарл. Щеше да е великолепно да съм трети у дома, разбира се. Но ситуацията според мен бе разрешена напълно честно“, разясни Пиастри.