Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Алпин ще се появи на бял свят в деня на премиерата...

Новият Алпин ще се появи на бял свят в деня на премиерата на Мерцедес F1 W12

3238
0
Алпин
снимка: Алпин

Новият автомобил на Алпин за сезон 2021 във Формула 1 ще се появи в деня на премиерата на болида на световните шампиони от Мерцедес – 2 март. Ден по-късно Астън Мартин ще покаже колата си.

Френският отбор бе Рено до миналата година, но ръководството на екипа и концерна взе решение да го преименува. На отбора се възлагат сериозни надежди, като това бе демонстрирано с привличането на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Испанецът се завръща в тима, с който спечели титлите си във Формула 1.

Алонсо се оказа част от пътно-транспортно произшествие миналата седмица

След удар с кола той падна по лице от велосипеда си по време на тренировка близо до дома си в Лугано, Швейцария. Фернандо претърпя коригираща операция на горната челюст, остана под наблюдение в болницата в продължение на 48 часа и вчера бе изписан. Сега почива вкъщи, а очакванията са до няколко дни да започне отново да тренира.

Очаква се допълнително уточнение за ролята на Давиде Бривио, който бе привлечен в Алпин от тима на Сузуки в MotoGP. 56-годишният мениджър няма опит във Формула 1, но според един от бившите шефове на Рено в Гран при – Флавио Бриаторе – това няма да е проблем.

„Дори аз нямах никакъв опит, когато отидох във Формула 1. И едно състезание не бях гледал. След това спечелих седем титли и според мен към това няма какво да се добави. Надявам се Бривио да стори същото. Рено са го избрали поради множество добри причини, така че съм убеден – липсата на опит (в F1) няма да е проблем. В крайна сметка въпросът опира до управлението на хора. Той ще разбере какво е нужно да се направи. Бривио идва в един развиващ се тим, ще има изключителен пилот като Алонсо, а всичко, което има значение, е представянето“, заяви Бриаторе.