Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Мерцедес ще бъде представен веднага след Ферари

Новият Мерцедес ще бъде представен веднага след Ферари

3041
0
Мерцедес
снимка: Майкъл Потс

Новият Мерцедес за сезон 2022 ще бъде представен в деня след появата на болида на Ферари

Автомобилът от Бракли ще се появи на 18 февруари. Същия ден екипът ще направи и шейкдаун с колата на пистата Силвърстоун. Осемкратните световни шампион са четвъртият отбор, който обяви кога ще покаже колата си за предстоящата състезателна година. До момента е ясно още, че автомобилите на Астън Мартин, Макларън и Ферари ще се появят на бял свят съответно на 10, 11 и 17 февруари.

Междувременно Джордж Ръсел записа първия си официален работен ден в Мерцедес миналия уикенд

23-годишният пилот бе в базата в Бракли и се труди на симулатора. Той ще е титуляр в отбора тази година, след като изкара три сезона в Уилямс.

„Очевидно е, че нямам търпение да започна работа. Обиколих, срещнах се с толкова много хора, бях на симулатора и просто се подготвяме възможно най-добре“, каза Ръсел.

Тото Волф пък каза пред австрийския вестник Кронен Цайтунг, че ще се види с Люис Хамилтън през февруари

Седемкратният световен шампион все още няма никаква публична изява от финала на миналогодишното първенство досега. Той тренира в Колорадо и бе засечен в Бевърли Хилс, Лос Анжелис. Относно бъдещето му се спекулира сериозно и се правят анализи дали изобщо ще продължи да кара.

„Люис винаги е знаел, че трябва да „говори“ на пистата, независимо пред какви препятствия е бил изправян. Просто му трябва време. Ще се видим най-късно през февруари и няма да е, за да пием текила. Изпих достатъчно в Абу Даби“, заяви Волф, който отбеляза края на сезона със забележително парти.

„Люис никога няма да забрави станалото в Абу Даби, защото то бе грешка. В онзи ден той бе непобедим, докато официалните лица не сбъркаха и допуснаха няколко грешки. Макс [Верстапен] заслужи титлата въз основа на представянето си през сезона, но в онзи ден Люис бе по-добър, а не спечели.“