Начало Rally Нювил: Винаги съм искал да спечеля в Мексико

Нювил: Винаги съм искал да спечеля в Мексико

482
0

Екипажите на Хюндай се подготвиха за рали Мексико с тест в Испания. Тиери Нювил кара само в изпитанията, докато От Танак и Дани Сордо участваха и в първия кръг от португалския национален рали шампионат.

„Не можем да сме напълно удовлетворени от представянето на Хюндай i20 Coupe WRC в първите кръгове от сезона, въпреки че спечелихме в Монте Карло и второто място в Швеция”, заяви шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо. „Трудим се упорито, за да имаме максимално конкурентоспособна кола за всеки един кръг.”

„Мексико ще е напълно различно предизвикателство за отбора и екипажите ни. Знаем, че стартовият ред ще има определено влияние върху представянето. Дани ще има предимство, тъй като е по-назад през първия ден. Трябва да се съсредоточим върху това да извлечем най-доброто от себе си и да се абстрахираме от всичко извън нашия контрол. Важно е да вземем максимума от тези начални ралита през сезона, тъй като ще подкрепи амбициите ни в шампионата.”

Тиери Нювил дели първата позиция в генералното класиране при пилотите

Белгиецът е с равни точки с Елфин Еванс – и двамата имат по 42. Той и навигаторът му Никола Гилсул имат два подиума в Мексико.

„Рали Мексико е първото „лятно” състезание – температурите са много по-високи от тези на Монте и в Швеция. Надморската височина е сериозна и има доста натоварващи дълги отсечки”, коментира Нювил.

„Условията са трудни, особено когато си сред първите коли по трасето. Имам страхотни спомени от Мексико, включително първия ми подиум с Хюндай, както и първото ми класиране в топ 3 във WRC предходната година. Това е сред ралитата, които винаги съм искал да спечеля. Досега не успявах да го сторя, но би било чудесно това да се промени този сезон.”

Танак стана втори в Швеция, като това бе първият му подиум с новия отбор

В Мексико световният шампион за 2019 г. за първи път ще се състезава на чакъл с i20 Coupe WRC.

„Радвам се, че спечелих първия си подиум с Хюндай, но Мексико е напълно различно предизвикателство в сравнение с Швеция. Състезанието е много специфично. Феновете са изумителни – идват много хора и са страшно запалени, което прави всичко много емоционално за пилотите. Няма по-добро място от Мексико, където да отидеш на слънце след зимата.”

„Физически ралито може да е натоварващо. На такава надморска височина кислородът не достига. Трябва да караш плавно, внимателно, а мощността е по-ниска.”

Мексико е първи WRC кръг за 2020 г. за Сордо и Карлос дел Барио.

„Вълнувам се, че ще се върна зад волана на автомобила. Това рали винаги ми е доставяло огромно удоволствие, а и съм се представял добре тук. Чувствам се готов за надпреварата. Наистина искам да спечеля в Мексико. През първия ден би трябвало да имаме предимство заради стартовата си позиция, но само това не е достатъчно”, сподели испанецът.