Начало WRC News Нювил преследва Танак, зрител падна пред Остберг в Германия

Нювил преследва Танак, зрител падна пред Остберг в Германия

716
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил; снимка: Хюндай Моторспорт

От Танак води в рали Германия, десети кръг от световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. Авансът му след първия ден от надпреварата е само 2,8 секунди пред Тиери Нювил (Хюндай). Трети, на 22,1 сек, е Себастиен Ожие (Ситроен).

Белгийският пилот опита да се бори с естонския си съперник и излезе начело за кратко в началото на деня. След това Танак вдигна темпото и Нювил отиде втори.

От заяви, че ралито се развива точно според очакванията му

„Отсечките са бързи, разликите – малки. Тиери върви страхотно, но борбата никога не е лесна”, допълни естонецът.

„Беше страхотен първи ден”, бе оценката на Нювил за петъка

„Чувствах се много комфортно в автомобила, особено по време на следобедните отсечки. Беше трудно да поддържам темпото на От, но дадохме максимума от себе си без да поемаме ненужни рискове. Опитах да преминавам отсечките бързо, но чисто. Не сме твърде назад. Утрешният ден ще е голямо предизвикателство. Всичко може да се случи, така че е важно да останем спокойни и съсредоточени.”

Ожие заяви, че денят е бил труден за него. Той не бе доволен от баланса на колата си и поведението й в завоите.

„Сутринта бе много сложна. След това в сервиза направихме някои промени, които бяха в правилната посока. Но нещата все още не са перфектни. Налага да се поемам сериозни рискове, за да вървя с темпото на лидерите. Няколко грешки ни костваха и допълнителни секунди”, обясни той.

Денят бе белязан от опасен инцидент. Зрител падна от висока стена точно пред Ситроен-а на Мадс Остберг. Норвежкият пилот, който се състезава в категорията WRC2 Pro, реагира изключително бързо и заобиколи човека.

„Шокиран съм!”, бе реакцията на Мадс. „Зрител падна от 5-метрова стена на пътя, точно пред мен! Късмет е, че не го убих.”