Начало Рали Ожие: Резултатът ни е справедлив с оглед на ситуацията в Португалия

Ожие: Резултатът ни е справедлив с оглед на ситуацията в Португалия

168
0

Тимът на Ситроен взе седми пореден подиум в тазгодишния световен рали шампионат (WRC) в седемте проведени досега кръга. Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа трябваше да чистят отсечките през немалка част от състезателния уикенд в Португалия, но въпреки това не се отказаха от битката до последния момент. Това бе шесто класиране в топ 3 за френския екипаж през 2019 г.

„Не мислех, че ще вземем 20 точки”, призна Ожие

„Нямахме никакъв шанс да спечелим това рали заради позицията ни на стартиране. Дадохме абсолютно всичко от себе си, независимо от ситуацията. Така че резултатът е справедлива награда в това отношение.”

„Честно казано, надявах се да не съм пръв по отсечките в Сардиния, но в края на сезона всяка точка ще има значение. Радвам се, че показахме в пауърстейджа колко сме конкурентоспособни. Тази отсечка бе единствената, в която имахме горе-долу същото сцепление като съперниците си.”

Ожие не скри недоволството си от тактическите игри на тима на Хюндай. Той каза, че по принцип нямал претенции спрямо стратегията на противниците, но в същото време нарече подхода им „подъл”.

Есапека Лапи тръгна силно в началото на ралито, но една от гумите му пострада при скок в третата отсечка

След това навакса част от изоставането си и стигна пето място. През последния ден обаче допусна грешка и се преобърна. Успя да продължи, но във финалната отсечка още един пропуск му коства отпадане.

„Колата не беше твърде повредена след преобръщането, липсваше само задният спойлер. Мислех, че имам добър ритъм в следващата отсечка, но се оказа, че съм малко по-оптимистично настроен. На един десен завой на изкачване ударих автомобила отстрани, вследствие на което се спука гума и имах грижи с окачването. Просто нямаше как да стигна до финала с повърхностните ни поправки… Наистина съжалявам за отбора ни. Тимът заслужаваше по-добър резултат”, каза Лапи.