Начало Рали Ожие: Отварянето на отсечките в Сардиния отписва шансовете ни от самото начало

Ожие: Отварянето на отсечките в Сардиния отписва шансовете ни от самото начало

745
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Янус Рей/Ред Бул Контент Пуул

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа вече имат шест класирания в топ 3 в седемте проведени досега кръга на световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. Освен това са печелили три пъти надпреварата в Сардиния – през 2013, 2014 и 2015 г. Френският екипаж обаче отново ще е пръв по отсечките в петък, което ще го затрудни максимално в битката.

„Фактът, че ще отваряме отсечките в известна степен отписва шансовете ни за победа от самото начало”, заяви Ожие

„Състезателните дистанции се чистят страшно много в това състезание. Изглежда и времето няма да е благосклонно. Според прогнозата няма да вали като миналата година. Така че очаквам труден уикенд. Въпреки това ще дам максимума от себе си, както винаги и независимо от обстоятелствата. Да видим какъв ще е резултатът в края на уикенда.”

„C3 WRC има очевиден прогрес в последните ралита. Усещането в Португалия зад волана бе добро. И в Сардиния представянето ни през първия ден в голяма степен ще предопредели крайния резултат.”

Есапека Лапи и Яне Ферм също имат добри спомени от италианското рали

През 2018 г. те завършиха трети там и като цяло се представят чудесно в тази надпревара.

„В Сардиния не можеш да караш на пълна газ през цялото време. Особено при вторите преминавания, тъй като трябва да пазиш колата и да внимаваш за камъните”, обясни Лапи.

„Ние ще сме девети в стартовия ред през първия ден. Това би трябвало да е предимство. От нас зависи да извлечем максимума от него. Ако запазим скоростта, която имахме в Португалия и не допускаме грешки, можем да се надяваме на добър резултат. Моят приоритет за уикенда е да постигна солидно, постоянно темпо и в трите етапа.”

Тимът на Ситроен се подготви за Сардиния с двудневен тест в средата на май. Изпитанията се проведоха на отсечки, които понастоящем не са част от ралито, но са били използвани в други негови издания.

„Това рали винаги е истинско предизвикателство за екипажите и колите”, каза шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар

„За Себастиен и Жулиен ще е особено тежко, като се има предвид, че те пак ще трябва да чистят пътя за съперниците си. Есапека пък има голям шанс заради позицията си на стартиране.”

„Тестовете преди Португалия ни дадоха възможност да направим допълнителни подобрения по C3 WRC. Чудесната работа на новостите бе потвърдена в предишния кръг от първенството, макар това да не личи съвсем по резултата.”