Начало WRC News Падън с втори опит да кара за М-Спорт – в Уелс и...

Падън с втори опит да кара за М-Спорт – в Уелс и Австралия

95
0
Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

Хейдън Падън ще направи втори опит да участва в тазгодишния световен рали шампионат с екипа на М-Спорт. Новозеландецът се бе разбрал с британския тим да кара във Финландия. По време на теста преди надпреварата обаче катастрофира тежко. Падън и навигаторът му Джон Кенард бяха невредими, но повредите по автомобила бяха твърде тежки, за да бъде поправена колата навреме за ралито.

Падън успя да постигне ново споразумение с М-Спорт с подкрепата и на новозеландските си спонсори. В Уелс той ще се състезава във WRC 2 Pro, а в Австралия ще е отново зад волана на Фиеста WRC.

„Наистина се вълнуваме, че отново ще се състезаваме”, коментира Падън

„Нямаше как да се откажем след разочарованието от Финландия. Затова заедно с М-Спорт се трудихме упорито, за да намерим решение. Не мога да благодаря достатъчно на всички за подкрепата и помощта. Специални благодарности за Хюндай Нова Зеландия, които отново позволиха това да се случи.”

„Нямам търпение да карам новия Фиеста R5 на М-Спорт в рали, което познавам чудесно. Целта е да демонстрираме възможностите на колата. Добре ще е да изкарам повече време зад волана не само в състезание, а и на тестове с R5 и WRC. Това определено ни липсва през настоящия сезон. Но истинският бонус ще е да се кача отново във WRC кола в Австралия.”

„Отношението ни към тези надпревари не е като за последен шанс за нас. Искаме да се насладим на цялото изживяване, а това ще позволи на резултатите да дойдат от само себе си. Познавам и двете ралита и смятам, че съм в добра форма. Няма причина да не постигнем силни резултати. Важно е обаче да не ги преследваме, а да оставим нещата да се развият нормално.”

Шефът на М-Спорт Ричард Милнър обясни, че споразумението е било постигнато за около три седмици.

„Бюджетът му позволи да му предложим две ралита. Битката във WRC 2 Pro категорията е изключително ожесточена в момента и е страхотно в нея да се включи още един топ пилот. Сигурни сме, че Хейдън ще успее да покаже възможностите на новата Фиеста R5. Що се отнася до Австралия, смятам, че за там целта е ясна. Страхотно ще е да гледаме Хейдън да се бори с останалите WRC състезатели.”

Понтус Тидеманд пък ще кара Фиеста WRC в Уелс

Шведът ще участва тази седмица в рали Турция с М-Спорт.

„Невероятно е, че ме очаква още едно рали. Наистина искам да покажа прогреса си и че мястото ми е в световния шампионат. Много харесвам рали Уелс, тъй като пътищата там ми напомнят за тези у дома в Швеция. Освен това имам страхотни спомени от Уелс, тъй като бях на подиума и в трите ми участия във WRC 2”, каза Тидеманд.