Начало WRC News Понтус Тидеманд ще кара Форд Фиеста WRC в рали Турция

Понтус Тидеманд ще кара Форд Фиеста WRC в рали Турция

157
0
Понтус Тидеманд
Понтус Тидеманд; снимка: М-Спорт

Понтус Тидеманд ще кара Форд Фиеста WRC в рали Турция. Надпреварата е 11-и кръг от тазгодишния световен шампионат и ще се проведе в средата на септември. Заедно с навигатора Ола Флоен Тидеманд участва в Монте Карло и Швеция в началото на сезона. Той има забележителен успех на чакъл – 10 от 11-те му победи във WRC2 са постигнати на тази настилка.

Шведът участва в миналогодишната надпревара в Турция и вече познава особено трудния маршрут. Той ще има и тест с екипа на М-Спорт, за да си върне рутината зад волана на Фиеста WRC.

„Страхотно е, че Понтус отново ще е с тима ни”, коментира шефът на М-Спорт Ричард Милнър.

„Много хора, включително и аз, искахме той да се върне във Фиеста-та. Нямам търпение да видя как ще се справи в Турция. По-рано тази година Тидеманд нямаше голям късмет. Позицията му в стартовия ред и някои технически проблеми го спряха. Но като се вземе всичко това предвид, дебютът му с колата бе стабилен. Да видим какво ще постигне на чакъл.”

„Понтус е конкурентоспособен на всякакви настилки. Има голям талант и ни се иска да го видим да прави следващата стъпка в кариерата си.”

Самият Тидеманд призна, че е много развълнуван от връщането си в световния рали шампионат и в М-Спорт

„Чакам този момент, откакто завършихме рали Швеция през февруари!”, възкликна пилотът. „Невероятно щастлив съм, че най-после ще се случи. В Монте Карло и Швеция трябваше да науча много нови неща, но Фиеста-та ми допадна от самото начало. Сега съм изцяло концентриран върху това да се подготвя максимално добре, защото още от миналия сезон съм наясно колко трудно е рали Турция. Надявам се на добър прогрес по време на състезанието, както и че с малко повече опит зад гърба си ще съм по-конкурентоспособен.”

В М-Спорт напоследък страдат от особено лош късмет по отношение на пилотите. Елфин Еванс пропуска и рали Германия, след като контузи лошо гърба си в Естония по време на лятната пауза в шампионата. Хейдън Падън пък трябваше да кара във Финландия, но катастрофира тежко на тест преди състезанието. Новозеландецът и навигаторът му Джон Кенард бяха невредими, но нямаше време нито колата да бъде поправена, нито нова да пристигне навреме за надпреварата.