Начало WRC News Понтус Тидеманд ще кара Форд Фиеста WRC в рали Турция

Понтус Тидеманд ще кара Форд Фиеста WRC в рали Турция

139
0
Понтус Тидеманд
Понтус Тидеманд; снимка: М-Спорт

Понтус Тидеманд ще кара Форд Фиеста WRC в рали Турция. Надпреварата е 11-и кръг от тазгодишния световен шампионат и ще се проведе в средата на септември. Заедно с навигатора Ола Флоен Тидеманд участва в Монте Карло и Швеция в началото на сезона. Той има забележителен успех на чакъл – 10 от 11-те му победи във WRC2 са постигнати на тази настилка.

Шведът участва в миналогодишната надпревара в Турция и вече познава особено трудния маршрут. Той ще има и тест с екипа на М-Спорт, за да си върне рутината зад волана на Фиеста WRC.

„Страхотно е, че Понтус отново ще е с тима ни”, коментира шефът на М-Спорт Ричард Милнър.

„Много хора, включително и аз, искахме той да се върне във Фиеста-та. Нямам търпение да видя как ще се справи в Турция. По-рано тази година Тидеманд нямаше голям късмет. Позицията му в стартовия ред и някои технически проблеми го спряха. Но като се вземе всичко това предвид, дебютът му с колата бе стабилен. Да видим какво ще постигне на чакъл.”

„Понтус е конкурентоспособен на всякакви настилки. Има голям талант и ни се иска да го видим да прави следващата стъпка в кариерата си.”

Самият Тидеманд призна, че е много развълнуван от връщането си в световния рали шампионат и в М-Спорт

„Чакам този момент, откакто завършихме рали Швеция през февруари!”, възкликна пилотът. „Невероятно щастлив съм, че най-после ще се случи. В Монте Карло и Швеция трябваше да науча много нови неща, но Фиеста-та ми допадна от самото начало. Сега съм изцяло концентриран върху това да се подготвя максимално добре, защото още от миналия сезон съм наясно колко трудно е рали Турция. Надявам се на добър прогрес по време на състезанието, както и че с малко повече опит зад гърба си ще съм по-конкурентоспособен.”

В М-Спорт напоследък страдат от особено лош късмет по отношение на пилотите. Елфин Еванс пропуска и рали Германия, след като контузи лошо гърба си в Естония по време на лятната пауза в шампионата. Хейдън Падън пък трябваше да кара във Финландия, но катастрофира тежко на тест преди състезанието. Новозеландецът и навигаторът му Джон Кенард бяха невредими, но нямаше време нито колата да бъде поправена, нито нова да пристигне навреме за надпреварата.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.