Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес и Гасли ще се включат във виртуалната Гран при на Азербайджан

Перес и Гасли ще се включат във виртуалната Гран при на Азербайджан

493
0
Пиер Гасли, Серхио Перес
Пиер Гасли и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес и Пиер Гасли ще са поредните двама титулярни пилоти от Формула 1, които ще включат във виртуалните състезания. Те ще участват в неделя в надпреварата за Гран при на Азербайджан по сканираните улици на Баку. Така броят на действащите пилоти в тези надпревари ще достигне 11.

Неизменно сред каращите са Ландо Норис от Макларън, Антонио Джовинаци (Алфа Ромео), както и пилотите на Уилямс Джордж Ръсел и Николас Латифи. Ръсел спечели двете последни състезания, а преди него две победи записа и пилотът на Ферари Шарл Льоклер. Успех взе и Алекс Албон от Ред Бул, като всички те ще бъдат на старт и в неделя.

В предишната надпревара се включиха Валтери Ботас за Мерцедес и Естебан Окон за Рено.

Вторият кокпит в Ред Бул този път ще бъде заето от Матиас Валкнер, победител в Дакар през 2018 с мотоциклет на KTM. Рено този път ще разчита младото протеже на Марк Уебър – Оскар Пиастри и на защитника на Манчестър Сити Емирик Лапорт. Лапорт е запален геймър, както и съотборникът му Серхио Агуеро, който пък взе участие в една от предходните надпревари.

Друга футболна звезда – националът на Италия Джанлуиджи Донарума – ще партнира на Пиер Гасли за екипа на Алфа Таури. Световноизвестният вратар Тибо Куртоа ще заеме отново място на старта за тима на Алфа Ромео.

Със старта на същинските състезания на 5 юли в Австрия виртуалните надпревари ще бъдат прекратени. Вероятно следващите в календара Гран при на Канада и Франция няма да се състоят в онлайн формат.

 

View this post on Instagram

 

Happy days!!? Great to be karting these last days.

A post shared by PIERRE GASLY ?? (@pierregasly) on