Начало Избрани Перес: Няма да е далеч времето, в което ще сложат ринг в...

Перес: Няма да е далеч времето, в което ще сложат ринг в средата на пистата и ще накарат пилотите да се бият на него

8151
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес завърши на втора позиция в първата в историята на F1 спринтова квалификация. Пилотът на Ред Бул се пошегува с новия формат за спринтовите уикенди и дори каза, че в бъдеще очаква F1 „да сложи ринг в средата на пистата и ще накара пилотите да се бият на него.“

Перес изоставаше от съотборника си Макс Верстапен по време на първата тренировка и квалификацията. Мексиканецът успя да завърши пред нидерланедца по време на спринтовата квалификация, която се проведе по-рано днес

Подобно на победителя Шарл Льоклер, Перес коментира, че пистата в Баку е била много различна спрямо вчерашния ден.

„Пистата беше много различна спрямо вчера. Самото използване на меките гума беше истинско предизвикателство, както и постигането на ритъм с гумите медиум“, сподели Перес.

Перес призна, че е изпитвал затруднения в спринтовата квалификация, но е очаквал да има възможност да се пребори с Льоклер. Мексиканецът все пак е оптимист за спринтовото състезание този следобед и основното в неделя.

„Беше трудна сесия. Една малко по-чиста обиколка щеше да ми помогне да спечеля полпозишъна и да се преборя с Шарл, който се удари в стената. Те просто бяха малко по-силни от нас в една обиколка. Надявам този следобед да успеем да намалим разликата и да ги победим благодарение на по-доброто ни състезателно темпо. Това ще бъде целта ми за този следобед, а също и за утре“, сподели Перес.

Перес коментира и новия формат, който се използва за първи път този уикенд.

„Беше бързо и яростно. Няма да е далеч времето, в което ще сложат ринг в средата на пистата и ще накарат пилотите да се бият на него. Все пак ми беше доста приятно в тази сесия“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Перес Макс Верстапен даде трето време. Двукратният световен шампион имаше проблеми със сцеплението в SQ3, които в крайна сметка не му позволиха да запише достатъчно силна обиколка

„Смятам, че темпото е добро. В началото на SQ3 имах голям момент в завои 5 и 6, поради което гумите бяха наистина горещи, а след това имах и момент в завой 7“, каза Верстапен.

„В пиковата обиколка с най-голямо сцепление имахме ужасен втори сектор, така че не беше фантастично. Но след това успяхме да направим още една обиколка, което изглежда не бе възможна за много други хора. Мисля, че темпото е добро и е жалко, че останахме трети.“

„С тази жега и поведението на гумите не очаквам да имаме  лесен спринт. На някои писти можеш просто да тръгнеш и всичко е наред. Тук може би е необходимо да се управляват някои неща, така че все още има за какво да се борим“, добави пилотът на Ред Бул.