Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 90%-95% от работата на Ферари вече е за сезон 2022

90%-95% от работата на Ферари вече е за сезон 2022

2238
0
Шарл Льоклер, Ферари, бокс, пит
снимка: Ферари

90%-95% от работата на Ферари в Маранело вече е съсредоточена върху проекта за 2022 г., стана ясно по време на уикенда за Гран при на Испания. От Скудерията неколкократно преди и в началото на сезон 2021 разясниха, че няма да работят кой знае колко по болида SF21. Смята се, че развитието на тазгодишния автомобил ще продължи до юни. От този сезон в сила влезе ограничение на бюджетите, както и допълнително лимитиране на възможностите за тестване на нови компоненти. Това означава, че отборите трябва да разпределят внимателно средствата с оглед на това за какво се борят в настоящия шампионат и конструирането на автомобили спрямо новите технически правила за 2022-ра.

„Съсредоточени сме върху 2022 г. В една част от колоната разликите са много малки и може да са ни необходими няколко стотни или броени десети от секундата, за да отидем от шести трети. Това обаче няма да промени стратегията ни. Голямата част от ресурсите ни вече са прехвърлени“, повтори Лоран Мекис.

„Това не означава, че някои детайли няма да се променят по колата по-нататък. Но фокусът е върху догодина. Решението бе ясно за нас. Вече сме на път да прехвърлим всичко (към следващия сезон). Ако ви трябва стойност, 90% или 95%, както и да го определите – това е горе-долу позицията, на която се намираме“, обясни спортният директор на Ферари

Мерцедес и Ред Бул ще продължат да работят по сегашните си автомобили може би чак до края на сезона. Двата отбора водят оспорвана битка от началото на състезателната 2021-ва година, което вещае сериозен двубой за титлата. Това би означавало по-трудна задача за екипите от Бракли и Милтън Кийнс по отношение разпределението на средствата. Останалите отбори ще се ръководят най-вече от позициите си около средата на сезона и перспективите си до края му. След много тежката си 2020-та във Ферари решиха, че не си струва да влагат максимум усилия в SF21 и предпочитат да се съсредоточат върху изцяло новата си кола.