Начало Избрани Ралф Шумахер разкритикува представянето на Мик Шумахер

Ралф Шумахер разкритикува представянето на Мик Шумахер

2817
0
Ралф и Мик Шумахер
Ралф и Мик Шумахер, снимка Хаас

Ралф Шумахер разкритикува представянето на племенника си Мик Шумахер в Гран при на Емилия Романя. Според него, пилотът на Хаас е допуснал твърде много грешки на италианското трасе.

Уикендът на Мик Шумахер на пистата Имола започна сравнително добре. Германецът се класира 11-ти за съботната спринтова квалификация, в която спечели едно място, за да пресече линията на десета позиция. Това бе най-добрата стартова позиция за пилота от Хаас откакто дебютира в F1 през 2021 г.

Но нещата за Мик започнаха да се влошават малко след старта. Германецът имаше контакт с Фернандо Алонсо и се завъртя на излизане от Тамбурело в първата обиколка. Пистата беше мокра, което намали значително сцеплението на асфалта.

По-късно в състезанието той се завъртя още веднъж, след като пресече шикана Варианте Алта. Неговият чичо не се поколеба да оцени уикенда на Мик Шумахер.

Той свърши добра работа в сухи условия и резултатът в спринта беше страхотен. В състезанието Мик допусна твърде много грешки“, написа Ралф Шумахер в анализа си за Скай Спортс Германия.

Мик е засенчен от Магнусен през сезон 2022

Разочароващата надпревара на Шумахер бе в пълен контраст с тази на съотборника му Кевин Магнусен. Датчанинът завърши девети в състезанието на Имола. По този начин той завърши в зоната на точките за трети път от общо четири старта от сезон 2022 в F1.

След като бе освободен от Хаас в края на 2020 г. , Магнусен изненадващо в американския отбор и F1 само две седмици преди началото на сезон 2022, след уволняването на Никита Мазепин.

Въпреки това датчанинът впечатлява зад волана на VF-22. Магнусен изобщо не страда от липса на подготовка и до е спечелил всичките точки за тима на Хаас след старта на настоящата кампания.

За разлика от него, Мик все още няма спечелена точка в шампионата, след пристигането си във Формула 1 през миналия сезон. Германецът засенчи Мазепин миналата година, но тази ролята се обърна в полза на Магнусен.

Той просто трябва да прегледа целия уикенд, за да натрупа опит и да се справи по-добре, каза Ралф за следващите стъпки на племенника си.

В следващите няколко състезания той също трябва да финишира пред Магнусен. Като цяло той се справя по-добре с новите писти. Вече го е показвал няколко пъти. Ето защо очаквам добро класирането от неговата страна в Маями.“