Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разликата между софт и медиум на Хокенхайм е 0,6 сек според Пирели

Разликата между софт и медиум на Хокенхайм е 0,6 сек според Пирели

675
0
Хокенхайм, Пирели
снимка: Пирели

Разликата между представянето на гумите софт и медиум на пистата Хокенхайм е 0,6 секунди, смятат специалистите на Пирели. Тази между медиум и хард е по-малка.

И трите типа, предоставени на отборите от Формула 1 за уикенда в Германия, бяха използвани в петъчните свободни тренировки. Времето през първия ден, в който екипите работиха, бе изключително горещо. Според данните на Пирели в определени моменти температурата на пистата е достигала 58 градуса. Тази на въздуха бе около 40 градуса. В подобни условия някои екипи имаха грижи с поведението на гумите. Люис Хамилтън заяви, че неговите не изкарвали особено дълго в петъчните тренировки. Англичанинът допълни, че било трудно да ги задържи в оптимална работна температура. От прегряване и липса на сцепление се оплакаха и други състезатели.

Себастиан Фетел бе най-бърз в първата тренировка, а съотборникът му във Ферари Шарл Льоклер оглави класирането във втората. Никой обаче не бързаше да прави изводи за разпределението на силите, тъй като според прогнозата времето ще се промени през останалата част от уикенда.

„Основната характеристика на деня бе жегата. Температурата на пистата надвиши 55 градуса и е сред най-високите, регистрирани във Формула 1. Това означаваше, че пилотите трябва да пазят гумите, особено задните. И трите типа обаче се справиха добре в тежките условия. Дори софт издържа – с тази смес бяха дадени най-добрите времена”, отбеляза спортният шеф на Пирели Марио Изола.

„Трудно е да се предположи как точно ще се променят атмосферните условия през останалата част от уикенда. Утре се очаква дъжд. Това може да внесе елемент на несигурност в уикенд, чието развитие така или иначе е сложно за предсказване заради малките разлики между пилотите в челото.”