Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с предимство спрямо Ферари в състезателното темпо в Сингапур

Ред Бул с предимство спрямо Ферари в състезателното темпо в Сингапур

1818
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел, Ферари
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Тимът на Ред Бул има малко предимство в състезателното темпо спрямо Ферари на уличната писта в Сингапур, сочи анализът на данните след петъчните свободни тренировки. Начело отново е тимът на Мерцедес. Люис Хамилтън бе най-бърз във вечерната сесия, следван от Макс Верстапен и Себастиан Фетел.

Според информацията Ред Бул е на 0,3 сек зад екипа от Бракли като скорост в дълги серии

Темпото на Скудерията е с половин секунда по-слабо от това на Мерцедес.

„Не винаги ни е било лесно на тази писта, но изглежда тази година автомобилът ни върви доста добре”, коментира главният инженер на Мерцедес Андрю Шовлин. „На подобно трасе винаги може да подобриш нещо, да изпипаш баланса, но разполагаме с добра база за работа.”

В Ред Бул бяха сравнително доволни от работата си през първия ден, докато в Скудерията имаха известни грижи.

Битката зад първите три екипа отново изглежда много близка.

В петъчните тренировки 13 пилоти – от Карлос Сайнц на седма позиция до Кевин Магнусен на 19-та – записаха времена, събиращи се в рамките на 1,5 сек

Сайнц предупреди, че пистата може да е съвсем различна в събота, но бе оптимист тъй като и двамата със съотборника му в Макларън Ландо Норис бяха в топ 10. Британският пилот за първи път кара на сингапурското трасе и му трябваше известно време, докато научи конфигурацията.

Магнусен пък каза, че много се е пързалял, но се надяваше на промяна в събота.

„Виждали сме и преди подобно развитие, така че можем да се надяваме. Ще сторим всичко по силите си, за да видим дали има някакви проблеми, но засега нещата не изглеждат особено добре. Много е горещо, колата се нуждае от сериозно охлаждане и вследствие на това аероконфигурацията е малко по-различна. Има много фактори, които може да са оказали влияние за липсата на достатъчно силно темпо”, допълни датчанинът.