Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул е най-силният съперник на Мерцедес през 2020 г., заяви Хелмут...

Ред Бул е най-силният съперник на Мерцедес през 2020 г., заяви Хелмут Марко

1886
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул смята, че е най-силният съперник на Мерцедес през 2020 г., заяви Хелмут Марко. Съветникът на тима от Милтън Кийнс призна, че от тестовете все пак не могат да се правят крайни изводи.

„Тазгодишната ни подготовка бе значително по-добра. Мерцедес и [Люис] Хамилтън са очевидните фаворити, но ние смятаме, че сме най-силният им съперник!”, заяви Марко

„Не знаем какъв е балансът на силите. Тестовете включват сериозна доза маскировка и подвеждане. Имаме и неизпитани новости, защото практически прескочихме два етапа на развитие. Двигателят на Хонда обаче винаги върви по-добре на тази надморска височина (в Австрия – б.р.). Знаем обаче, че Ферари не бе на нивото на Мерцедес и Ред Бул по време на предсезонните изпитания. Може междувременно да са наваксали нещо.”

Марко не пропусна и темата за Себастиан Фетел. Според него четирикратният световен шампион може да си вземе година почивка.

„Във Ферари има сериозно съперничество между пилотите, а Себастиан не може да победи съотборника си. Решението му да не продължава договора си може да се дължи на това, че не вижда вариант тимът да му помогне да спечели титла. Възможно е и да пропусне сезон, ако не си намери място за 2021 г. Ще има година да оцени ситуацията, свързана с промените в правилата и бюджетните ограничения. Във Формула 1 ще се проведе пълна реорганизация и след това ще има шанс да се върне в силен отбор, борещ се за победи”, допълни австриецът.