Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се свързал и с Ред Бул за евентуално място

Фетел се свързал и с Ред Бул за евентуално място

3738
0
Себастиан Фетел, Хелмут Марко
снимка: Ред Бул

Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко разкри, че Себастиан Фетел се е свързал и с тима от Милтън Кийнс за евентуално продължаване на кариерата си във Формула 1. През изминалата седмица Ферари обяви официално, че ще се раздели с германеца след края на тази година, когато изтича контрактът му. Последва лавина от спекулации за преминаване в Макларън и Рено. Но първата опция напълно отпадна, тъй като тимът от Уокинг подписа с Даниел Рикиардо. Втората е все по-малко вероятна, защото се твърди, че в Рено ще дойде отново Фернандо Алонсо, а част от заплатата му ще се плаща от Либърти. Другият вариант е завръщане на Нико Хюлкенберг.

Марко хвърли нова светлина към множеството задкулисни преговори

Той разказа, че Себ се е свързал и с Ред Бул за евентуално място през 2021 г. Но след консултации с най-големия бос – Дитрих Матешиц – отговорът е бил отрицателен.

„Себ се свърза с нас”, обясни Марко, който е един от хората с най-големи заслуги към кариерата на германеца. „Уви, аз нямах добри новини за него… Не можем да си позволим да имаме две суперзвезди в нашия отбор. Финансово не е възможно да има две „V”-та. Направената от Ферари към него оферта (твърди се, че е била 12 милиона евро – б.а.) е много по-висока от това, което Алекс [Албон] печели в момента при нас.”

С Ред Бул Себастиан Фетел спечели и четирите си титли във Формула 1

Той запази отлични отношения както с Марко, така и с Кристиан Хорнер и Матешиц, на когото бе гост по време на прочутото ски спускане в Кицбюел и през тази зима.

„Взехме своето решение заедно с Дитрих Матешиц и информирахме Себ, че Макс [Верстапен] остава наш пилот номер 1. Ситуацията е ясно установена по този начин при нас”, заяви Марко.

Така за Себастиан като последна добра опция остава място в Мерцедес. Тя може да се открие при евентуален провал на преговорите им с Люис Хамилтън или освобождаване на Валтери Ботас. Шефът на тима от Бракли Тото Волф обаче обяви, че след настоящите пилоти следващата възможност за тях ще е по-скоро младото им протеже Джордж Ръсел. Англичанинът трябва през тази година да направи втория си сезон в Уилямс.