Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще се бори за двойно класиране в точките

Рено ще се бори за двойно класиране в точките

637
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Майкъл Потс

Пилотите на Рено Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг ще стартират в утрешната Гран при на Китай от четвърта редица. Австралиецът успя да изпревари съотборника си и е на седма позиция. Разликата между него и Хюлкенберг бе едва 0,004 сек! Това е първо двойно класиране в Q3 за Рено в трите квалификации досега през 2019 г.

„Много се радвам за отбора след днешния резултат”, коментира Рикиардо.

„Страхотно е и двете коли да са в Q3. Това е солидно представяне. Борбата в средата на колоната е ожесточена и всичко може да се промени в границите на една или две десети от секундата, така че е радващо да сме начело на тази група от отбори. Аз всъщност пообърках бързата си обиколка в Q3 и се зарадвах да чуя, че съм седми. Утре имаме реален шанс да задържим това място, да видим дали ще успеем да преследваме шестото.”

Хюлкенберг също отбеляза, че седми и осми е силен резултат за тима.

„Чувството в колата е добро, вървим чудесно през целия уикенд, квалификацията ни премина гладко. Успяхме да се класираме за Q2 само с една серия, което е удовлетворяващо. Доволен съм от моите обиколки. Важно е отборното постижение, а от тук нататък можем да направим силно състезание. Вчерашното ни темпо в дълги серии бе добро и ще се борим за двойно класиране в точките”, допълни немският пилот.