Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колко важна е срещата за двигателите за решението на Фолксваген Груп дали...

Колко важна е срещата за двигателите за решението на Фолксваген Груп дали да влезе в F1

1900
0
Фолксваген Груп
снимка: Фолксваген Груп

Днешната среща между ръководството на Формула 1, ФИА, шефовете на компании, които произвеждат задвижващи системи за Гран при, Порше, Ауди и Дитрих Матешиц може да е решаваща за решението на Фолксваген Груп дали да влезе в спорта с някоя от марките си. Въпросът се обсъжда периодично от години. През последните месеци приказките относно влизане на Порше или Ауди се засилиха. Бе потвърдено, че от F1 са се консултирали с Порше относно това какви да са бъдещите двигатели за спорта. В крайна сметка представители и на двете марки бяха поканени за днешната среща.

Според наблюдатели дискусиите могат да доведат до предварително решение дали Фолксваген Груп ще влезе във Формула 1, независимо с коя марка

Твърди се, че последните проучвания относно спорта от страна автомобилния концерн са проведени с подкрепата на главния изпълнителен директор Херберт Дис. В компанията обаче трябва да знаят каква ще е конфигурацията на новите задвижващи системи, както и развитието към използване на биогорива, за да решат дали ще участват в Гран при.

Срещата днес е между висшите ръководители на F1, ФИА, Даймлер, Ферари, Рено, Порше, Ауди и Матешиц

Вицепрезидентът на Порше Моторспорт Фриц Енцингер е бил гост на Франц Тост на пистата Ред Бул Ринг миналия уикенд. Предполага се, че е направил проучвания за предварителните нагласи в отделните лагери. Представител на Фолксваген Груп на срещата ще е председателят на борда на Ауди Маркус Дюсман. Шефът на Порше Оливер Блуме щял да се включи посредством видео връзка.

Според немския уебсайт motorsport-total.com във Фолксваген Груп се говорело, че това е „последен шанс“ шефовете на концерна да бъдат убедени за влизане в F1. Ако настоящите производители, федерацията и ръководството на спорта не успеят да се споразумеят, във Волфсбург вероятно пак ще замразят плановете.