Начало Избрани Сайнц и Льоклер биха приели отборни заповеди в Гран при на Сингапур

Сайнц и Льоклер биха приели отборни заповеди в Гран при на Сингапур

1180
0
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, Ферари
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, снимка Ферари

Карлос Сайнц и Шарл Льоклер биха приели отборни заповеди в Гран при на Сингапур. Двамата казаха, че ще изпълнят нарежданията на Скудерията, ако водят борба за победата в днешната надпревара в Марина Бей.

Ферари показа отлична скорост от началото на уикенда в Сингапур. Отборът от Маранело беше начело във всяка сесия до този момент. Льоклер беше най-бърз в първата свободна тренировка, докато Сайнц във втората и третата. Испанецът спечели вчерашната квалификация и записа втори пореден полпозишън за настоящата кампания. Трети на по-малко от десета остана Льоклер, а между двамата се намира Джордж Ръсел от Мерцедес

Сайнц и Льоклер са едни от фаворитите за спечелването на днешната Гран при на Сингапур. Техни основни съперници са състезателите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, както и Ландо Норис от Макларън. В същото време Макс Верстапен и Серхио Перес от Ред Бул имаха доста проблеми и отпаднаха в Q2. Нидерландецът ще потегли 11-ти, докато неговият съотборник остана 13-ти. Разбира се, двамата не трябва да бъдат отписвани от борбата за челните позиции.

Сайнц и Льоклер може да заемат първите две позиции с напредване на състезанието. Двамата водеха оспорвана битка в последния старт в Италия. Льоклер дори игнорира нарежданията на тима и атакува до последно своя сънародник. Този път обаче ситуацията най-вероятно ще е различна. Испанецът вярва, че пистата в Сингапур не е толкова подходяща за битки колело до колело. Сайнц също така призна, че може да има отборни заповеди по време на надпреварата.

„На първо място, сигурен съм, че характеристиките на пистата не са такива. Тя не позволява да се проведат хубави битки и състезания колело до колело, които имахме в Монца. Това отново беше много забавно и страхотна битка“, обясни Сайнц.

„Тази писта е много, много различна. Разбира се, ще разгледаме всичко през днешния ден и ще обмислим всичко, което можем да направим, за да победим Мерцедес и да запишем двоен успех. Сигурен съм, че отборът ще даде приоритет на общия резултат на отбора и ще се опита да спечели победата“, добави пилотът на Ферари.

Льоклер се съгласи с мнението на своя съотборник. Той все пак се надява, че Ферари ще даде на Сайнц и на самия него. Това може да се случи само ако имат късмета да натрупат значителен аванс спрямо своите съперници в края на състезанието в Сингапур

„Съгласен съм (със Сайнц). Мисля, че пистата в Монца помага на тези битки“, каза Льоклер. „Вярвам, че философията ще бъде същата. Ако сме под натиска на Мерцедес, тогава съм сигурен, че позициите ще бъдат фиксирани. Но ако всичко останали коли са доста назад, което се надявам да е така, тогава да видим какво ще избере отборът. Но в крайна сметка следваме всичко, което ни е казано“, добави състезателят на Ферари.