Начало WRC News Ситроен вече работи за сезон 2020 във WRC

Ситроен вече работи за сезон 2020 във WRC

321
0
Себастиен Ожие, Ситроен
снимка: Ситроен Рейсинг

Екипът на Ситроен работи с поглед към следващия сезон в световния рали шампионат (WRC). Шефът на отбора Пиер Будар обясни, че тимът му се е трудил в тази посока на практика през целия сезон.

„Още от първото рали тази година работим по подобряване различни аспекти на колата ни. Развойните ни екипи са в готовност. Имаме насрочени тестове и можем да ги увеличим, ако се налага. Надявам се през 2020 г. целият ни упорит труд да се отплати. Всички сме горчиво разочаровани след уикенда в Испания. Но отборът ни остава единен и ще си вземе поука от случилото се“, заяви Будар.

„По принцип бяхме наясно, че предизвикателството, пред което се изправяме през 2019 г. – два нови екипа и значително променен технически екип – ще е много трудно. Битката срещу вече установени отбори и свикнали с колите си екипажи е сложна. Нашият проект е дългосрочен. Направихме летящ старт с победата в Монте Карло, после дойде и тази в Мексико. Но след това сравнителната ни неопитност да работим като екип повлия на прогреса.“

Разочарованието връхлетя Ситроен още през първия ден в Испания, когато повреда в хидравликата спря Себастиен Ожие

Самият той трудно намери мотивация да продължи състезанието.

„Ясно е, че се надявахме на съвсем различен резултат. Бяхме решени да се борим до последно, но за съжаление всичко приключи на твърде ранен етап“, коментира Ожие.

„След проблема в петък адреналинът и мотивацията ни изобщо не бяха същите. Въпреки това сторихме всичко по силите си, за да продължим – така постъпват професионалистите. Работихме по настройките на автомобила ни за асфалт. Поздравления за От [Танак] и Мартин [Ярвеоя] за заслужените титли. Те се справиха със стил.“

Надпреварата приключи лошо и за Есапека Лапи. Той бе принуден да спре заради повреда на двигателя.

„Разочарован съм, тъй като темпото ни в първия ден бе наистина силно. Определено можехме да участваме в битката, чувствах се комфортно в C3 WRC. Сега се надявам в Австралия да приключим сезон с колкото се може по-добър резултат“, каза Лапи.