Начало Рали Солберг: Норис трябва да дойде във фермата в Швеция

Солберг: Норис трябва да дойде във фермата в Швеция

1272
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Пилотът от Световния рали шампионат (WRC) Оливер Солберг е предложил на пилота от Формула 1 Ландо Норис да направят няколко кръгчета с рали автомобили. 

22-годишният състезател се радва на успешна кариера с едноместни болиди. Норис се състезава в различни серии и шампионати, преди да дебютира в F1 с тима на Макларън. До момента британецът има шест подиума и все още търси първата си победа в най-високото ниво на моторните спортове. Преди няколко месеца Норис подписа нов договор с Макларън до сезон 2025.

Въпреки че се е фокусирал върху Формула 1, британецът изяви желание да се пробва в някое рали. Норис видя какво може един автомобил от такава категория по време на заснемането на видеоклип за неговия бранд Quadrant. Марката се занимава с продажба на облекло и гейминг аксесоари.

След като видя реакцията на британеца, Солберг-младши също се включи в социалните мрежи. Пилотът на Хюндай предложи на Норис да направят няколко кръгчета с рали автомобили. 

„Норис трябва да дойде във фермата в Швеция. Семейството ми разполага с много рали автомобили. Със сигурност бихме му позволили да кара някой от тях, стига да има желание“, каза Солберг.

Мога да му изпратя съобщение и да го помоля да дойде да покара рали автомобил. Той е добър пилот и е много талантлив. Сигурен съм, че ще се справи чудесно зад волана на рали автомобил. Единственото условие е аз да пробвам неговия автомобил от F1.“

Солберг подобри най-доброто си постижение в WRC след като финишира четвърти в рали Ипр.

Отборът на М-Спорт също е впечатлен от скоростта на Норис. Пилотът на Макларън е посетил базата на тима в Кумбрия, за да проведе заснемането на видеоклипа за своя бранд.

Шефът на М-Спорт Ричард Милнър също може да покани Норис зад волана на някои от неговите автомобили.

За съжаление не бях на работа в деня, в който Ландо дойде на посещение в нашата база. Щеше да е прекрасно да се срещна с него, каза Милнър.

„Имаме няколко бивши служители, които сега работят в Макларън. Те споделиха, че Норис е бил наистина развълнуван след този ден.“

В онзи момент той не беше в състояние да кара автомобил. Вярвам, че с удоволствие би се качил в някоя от нашите коли. Мисля че това би било чудесно за отбора на М-Спорт.“

Той изглежда наистина забавен и достъпен човек, така че никога не казвай никога. Винаги би било хубаво да правим подобни неща“, допълни шефът на М-Спорт.