Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Ръсел дори Мерцедес да свали задното крило Ред Бул-ите пак ще...

Според Ръсел дори Мерцедес да свали задното крило Ред Бул-ите пак ще са по-бързи от F1 W14

3662
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Болидите на Ред Бул ще са по-бързи от Мерцедес F1 W14 дори ако екипът от Бракли свали задното крило от колите си, заяви Джордж Ръсел по време на уикенда в Азербайджан.

В квалификацията най-висока скорост на speed trap-а имаше Ланс Строл (Астън Мартин със задвижваща система Мерцедес) – 324,4 км/м, следван от Карлос Сайнц (Ферари) – 321,7 км/ч и Фернандо Алонсо с втория AMR23 – 321,3 км/ч. Люис Хамилтън бе 14-ти (317,2 км/ч), а Ръсел – 17-ти (315,3 км/ч). Серхио Перес и Макс Верстапен бяха седми и осми (съответно 319,5 и 319,2 км/ч).

„Знаем какви са разликите в скоростта. Вярваме, че може да свалим задното си крило, но от Ред Бул пак ще са по-бързи от нас на правите. И дори не се шегувам“, каза Ръсел

„Не разбираме какво правят те. Очевидно вършат нещо невероятно. Някакъв много сериозен трик. Поздравления за каквото и да е, позволило да достигнат такива скорости на правите. Но особено при използването на DRS-а, сме убеден, че и да си свалим задното крило, пак ще са по-бързи от нас“, допълни английският пилот.

Ударът между Ръсел и Макс Верстапен в началото на спринта в Баку и последвалата разправия пък бе най-обсъжданото събитие от уикенда в Азербайджан. Поведението на пилота на Ред Бул не бе съвсем добре прието дори в родината му.

„На мястото на Макс щях да оставя нещата и да не се занимавам изобщо“, коментира бившият пилот от Формула 1 Кристиян Алберс, който понастоящем е телевизионен коментатор в Нидерландия

„Изпитвам леко смесени чувства по отношение поведението на Верстапен през уикенда, тъй като всъщност той доста се успокои напоследък в сравнение с предходни години. Сега гледаме един Макс, който е убеден, че може да стане шампион с колата, която кара. По-спокоен, по-малко агресивен. Мисля, че не беше лошо да видим малко от старата войнственост срещу Ръсел. Но всъщност съм напълно съгласен с англичанина, защото пилотите използват всяка една възможност на старта. Това не е шоуто на Макс Верстапен. Все още е Формула 1“, заяви Алберс.