Начало Автомобили Трета генерация на оригинала: Силвър Стар в очакване на новия CLS

Трета генерация на оригинала: Силвър Стар в очакване на новия CLS

119
0

Третата генерация на CLS затвърждава новата дизайн стратегия на Mercedes-Benz с отличителни изчистени форми и линии. В същото време дизайнът е препратка към непреходната аура на първия CLS, който създаде сегмента на четиривратите купета и бързо превърна модела в дизайн икона.

През 2003 г., с CLS, Mercedes-Benz за първи път комбинира красотата и динамиката на купе с комфорта и функционалността на лимузина и създаде нова пазарна ниша, която вълнува пазра и днес.

Новият CLS излъчва самоуверен спортен дух, предлага впечатляващ комфорт на дълъг път, в комбинация с вълнуващи техннологии на борда. Четиривратото купе ще бъде на пазара през март 2018.

„Нетърпеливи сме за новия CLS, един от най-успешните модели в портфолиото на Mercedes-Benz. Убедени сме, че с третото поколение на модела ще зарадваме не само лоялните почитатели на бранда в България, но ще привлечем и нови за марката клиенти, споделя г-н Ролф-Юрген Заерле“, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.

Всички CLS модели са оборудвани с изцяло нови двигатели: шест и четири цилиндрови редови мотори в дизелови и бензинови модификации.  Продажбите ще стартират с три шест цилиндрови модификации: CLS 350 d 4MATIC (210 kW/286 к.с), CLS 400 d 4MATIC (250 kW/340 к.с.) и CLS 450 d 4MATIC (270 + 16 kW/367 к.с. + 22 к.с.)

Коефициентът за въздушно съпротивление от 0.26 e доказателство за впечатляващата аеродинамика на модела.