Начало WRC News Танак на крачка от трета поредна победа в Германия

Танак на крачка от трета поредна победа в Германия

270
0
От Танак
От Танак; снимка: Тойота

От Танак води уверено в рали Германия след втория ден от десетия кръг на световния рали шампионат (WRC). Естонският пилот поддържаше постоянно силно темпо и четири отсечки преди финала авансът му е над 32 секунди. Втори и трети в подреждането са съотборниците му Крис Мийк и Яри-Мати Латвала.

„Доближихме лимита, колкото можахме, като главното е да не допускаме грешки”, каза Танак. В края на деня той дори намали темпото, но бе доволен от изградения ритъм. От преследва трета поредна победа в Германия след успехите си в това рали в предходните два сезона.

До 13-ата отсечка битката в Германия продължаваше да е двубой между Танак и Тиери Нювил

Белгиецът поизостана с няколко секунди от съперника си, но само той все още поддържаше темпото му. Това приключи в Панцерплате 1, където Нювил спука задна лява гума. Смени я и продължи, но вече бе седми в подреждането. До края на съботния ден състезателят на Хюндай стигна до пета позиция, зад съотборника си Дани Сордо.

„В тази дистанция всичко бе като на тото и за съжаление ние изгубихме. Бяхме в средата на пътя, така че не знам какво точно стана. Освен това ралито още не е свършило, както и сезонът. Това е единственото положително нещо, което мога да кажа в момента”, заяви Нювил.

Съботата бе особено трудна и за Себастиен Ожие. Той имаше затруднения с колата си и постепенно се смъкваше назад. Французинът приключи деня чак на осмо място – зад Андреас Микелсен и съотборника си Есапека Лапи.

„Автомобилът ни не бе стабилен и трудно се управляваше. На моменти се борех с колата, особено в по-неравните участъци. Следобед почти не можех да я накарам да завие. Боря се изключително упорито, но не мога да сторя кой знае какво. Не съм в състояние да творя чудеса. Този уикенд не сме особено бързи, така че се надявам да се опазим от неприятности”, обясни Ожие.