Начало WRC News Танак на крачка от трета поредна победа в Германия

Танак на крачка от трета поредна победа в Германия

258
0
От Танак
От Танак; снимка: Тойота

От Танак води уверено в рали Германия след втория ден от десетия кръг на световния рали шампионат (WRC). Естонският пилот поддържаше постоянно силно темпо и четири отсечки преди финала авансът му е над 32 секунди. Втори и трети в подреждането са съотборниците му Крис Мийк и Яри-Мати Латвала.

„Доближихме лимита, колкото можахме, като главното е да не допускаме грешки”, каза Танак. В края на деня той дори намали темпото, но бе доволен от изградения ритъм. От преследва трета поредна победа в Германия след успехите си в това рали в предходните два сезона.

До 13-ата отсечка битката в Германия продължаваше да е двубой между Танак и Тиери Нювил

Белгиецът поизостана с няколко секунди от съперника си, но само той все още поддържаше темпото му. Това приключи в Панцерплате 1, където Нювил спука задна лява гума. Смени я и продължи, но вече бе седми в подреждането. До края на съботния ден състезателят на Хюндай стигна до пета позиция, зад съотборника си Дани Сордо.

„В тази дистанция всичко бе като на тото и за съжаление ние изгубихме. Бяхме в средата на пътя, така че не знам какво точно стана. Освен това ралито още не е свършило, както и сезонът. Това е единственото положително нещо, което мога да кажа в момента”, заяви Нювил.

Съботата бе особено трудна и за Себастиен Ожие. Той имаше затруднения с колата си и постепенно се смъкваше назад. Французинът приключи деня чак на осмо място – зад Андреас Микелсен и съотборника си Есапека Лапи.

„Автомобилът ни не бе стабилен и трудно се управляваше. На моменти се борех с колата, особено в по-неравните участъци. Следобед почти не можех да я накарам да завие. Боря се изключително упорито, но не мога да сторя кой знае какво. Не съм в състояние да творя чудеса. Този уикенд не сме особено бързи, така че се надявам да се опазим от неприятности”, обясни Ожие.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter