Начало Рали Танак най-бърз в шейкдауна на рали Финландия

Танак най-бърз в шейкдауна на рали Финландия

296
0
От Танак
От Танак, снимка: Тойота

От Танак с Тойота Ярис беше най-бърз в шейкдауна на рали Финландия. Състезанието е 9-и кръг от първенството на WRC. Естонецът измина отсечката Vesala с дължина 4.26 км за 1:53.8 мин.

Това постижение той даде при 3-ото си и последно преминаване на етапа. С него Танак изпревари с 0.3 сек Тиери Нювил с Хюндай i20. Трети остана Крейг Брийн също с Хюндай, който за това състезание се завръща зад волана на автомобил от WRC.

Досега Брийн не бе карал колата i20. Той направи тест преди състезанието, а освен това участва с него и в рали Естония. Според шефа на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо Крейг ще е от полза на тима със своя опит.

Челната петица допълниха Андреас Микелсен с Хюндай и Теему Сунинен с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт. Себастиен Ожие, Крис Мийк и Яри-Мати Латвала постигнаха равни времена, заемайки 6-ото място.

„Шейкдаунът беше наистина добър за нас. Нямахме притеснения, каза Танак. – Направихме добър тест преди състезанието и участвахме в рали Естония. Така се подготвихме възможно най-добре. През уикенда ни предстои голяма битка.“