Начало Рали Танак за успеха във Финландия: Перфектен резултат в началото на втората половина...

Танак за успеха във Финландия: Перфектен резултат в началото на втората половина от сезона

225
0

Тимът на Тойота спечели за трета поредна година рали Финландия. Успехът бе втори пореден за От Танак и увеличи преднината му в генералното класиране при пилотите на 22 точки.


Естонецът поведе през втория ден от състезанието и не допусна да бъде изпреварен до финала. Той взе максимален брой точки, след като бе най-бърз и в пауърстейджа.

„Страхотно е, че спечелих тази победа”, коментира Танак

„Беше много важно да отбележим добър резултат, който да ни помогне и в двата шампионата. Бих казал, че това е перфектен резултат в началото на втората половина от сезона. Смятам, че ще даде сериозен тласък на целия тим. Сега трябва да продължим да натискаме. Съсредоточих се върху това да премина чисто последните отсечки, дадох повече газ едва в пауърстейджа. В крайна сметка успяхме да вземем максимум точки. Трябва да продължим в същия дух и в следващите надпревари.”

Шефът на тима Томи Макинен също бе доволен от резултат и заяви, че третата поредна победа в домашния старт е фантастично постижение.

„От бе невероятно силен и изглеждаше много трудно да бъде победен. В пауърстейджа се видя, че е в състояние да стори необходимото в точния момент. Не се наложи да натисне газта до край, но въпреки това си тръгна с максимален актив”, допълни Макинен.

„Чудесно е, че Яри-Мати [Латвала] също бе на подиума. Това ни помага в битката при конструкторите. Надявам се да продължим така и в следващите надпревари.”