Начало WRC News Томи Макинен: Започваме сезона с по-лека и по-мощна кола

Томи Макинен: Започваме сезона с по-лека и по-мощна кола

697
0

Екипът на Тойота, който е с изцяло нови екипажи за сезон 2020, се представи официално в Токио по време на автомобилния салон в японската столица. Автомобилът Ярис WRC бе заобиколен от шесткратните световни шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа, както и другите нови попълнения – Елфин Еванс/Скот Мартин и Кале Рованпера/Йоне Халтунен. През 2019 г. ръководеният от Томи Макинен отбор спечели титлата при пилотите и навигаторите с От Танак и Мартин Ярвеоя. Естонците обаче напуснаха, предпочитайки офертата на Хюндай. Макинен успя впоследствие да привлече Ожие.

През 2020 г. отборът очаква и домашна надпревара в Япония. Състезанието е последно в календара и е планирано за втората половина на ноември. Рали Япония ще се проведе за първи път от 2010 г. насам.

2020-та ще е четвърти сезон за Тойота от завръщането на компанията в световния рали шампионат.

„Страхотно е, че стартираме сезона си в Япония”, коментира Макинен

„Нямаме търпение за ралито. Колата ни външно изглежда същата. Като цяло запазваме голяма част от пакета, който се представи толкова силно в много различни условия през миналата година. Постоянно работим обаче да постигнем малки подобрения, които да ни донесат допълнителен прогрес. Вследствие на този ни труд ще започнем състезанията с по-лека и по-мощна кола. Убеден съм, че талантливите ни нови пилоти ще се чувстват комфортно и ще можем да се целим високо този сезон.”

Представянето на отбора за световния рали шампионат бе съпроводено и със световната премиера на GR Yaris. В създаването на автомобила са използвани технологии от работата във WRC.