Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес са се отказали от действия срещу споразумението между ФИА и...

В Мерцедес са се отказали от действия срещу споразумението между ФИА и Ферари

2929
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка: Мерцедес

В екипа на Мерцедес са се отказали от повече действия срещу споразумението между ФИА и Ферари относно двигателя на Скудерията, съобщава Motorsport.

Именно отборът на Сребърните стрели бе този, който инициира изпращането на писмо до ФИА, подписано от общо 7 тима, с което изразиха несъгласието си срещу спогодбата. Въпросните отбори бяха Мерцедес, Ред Бул, Алфа Таури, Рено, Макларън, Рейсинг Пойнт и Уилямс.

От федерацията отговориха, че по-нататъшните действия няма непременно да доведат до категорично заключение по случая. Причината е невъзможност за предоставяне на доказателства за нарушение на Ферари.

На среща в Женева, Световният моторспортен съвет подкрепи президента на ФИА Жан Тод относно споразумението. С оглед на тези обстоятелства изглежда от Мерцедес са се отказали от следващи действия.

Първоначално е била планирана среща на 7-те тима в Австралия. Но след като Гран при уикендът бе отменен, тя не се е състояла. Предполага се, че решението е продиктувано от компанията-майка Даймлер. Тя не е искала да бъде част от една борба, която може да навреди както на F1, така и на имиджа на екипа.

Смята се, че тимът от Бракли е имал и решителна роля за отменянето на Гран при на Австралия. Първоначално Мерцедес е подкрепил провеждането на състезанието. Но след като Тото Волф е получил обаждане от шефа на Даймлер Ола Калениус, той си е променил мнението и е гласувал „против“.