Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За кого се развива RB19? Перес: Ред Бул се старае да направи...

За кого се развива RB19? Перес: Ред Бул се старае да направи най-бързата кола

1383
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул се старае да направи най-бързата от всички коли във Формула 1 и развитието понякога подхожда повече на определен стил на каране, сподели Серхио Перес.

На въпрос дали според него Ред Бул развива RB19 така, че да пасва на Макс Верстапен, Перес се усмихна – жестът бе определен от наблюдатели и като ироничен, и като леко крив и отговори: „В крайна сметка отборът се старае да направи най-бързата кола. Понякога развитието пасва на един стил по-добре, отколкото на друг. Просто така работят нещата.“

„В течение развитието на автомобила аз имах повече проблеми. Нещата вече не се получаваха естествено. Трябваше да се ровя много надълбоко в стила си на каране. Доста адаптирах и променях колата, просто защото тя се измени. Когато нямаш добро усещане зад волана, а си наясно колко огромен е потенциалът на болида ти, нещата изобщо не са лесни. Ние със сигурност имаме страхотен автомобил. Просто трябва да го използваме както трябва, защото един състезател никога не е сигурен кога пак ще разполага с подобна кола“, каза още Перес.

„Тренировките обаче са толкова малко, че няма как да следваш една или друга посока на развитие. Избираш една и оставаш с тези настройки през остатъка от уикенда. Не е лека ситуация. Но аз я приемам. Това е още едно предизвикателство, така че нямам търпение да продължа да работя“, допълни Перес

Изключително внимателно Перес не се противопостави на скорошното изказване на Хелмут Марко, че Ред Бул RB19 не се прави за Верстапен. 80-годишният австриец бе категоричен, че това твърдение не е истина. Според Марко основните промени са дошли от олекотяването на колата.

Въпросът за качествата на RB19 и тези на Верстапен се превърна през последните седмици като този кое е първо – яйцето или кокошката. От Ред Бул твърдят, че болидът им е просто добър. Марко настоя, че разликата идва от Верстапен. Зак Браун и Тото Волф споделиха, че шампионатът би бил изключително интересен, ако се извади нидерландецът бъде изваден от уравнението. Пилоти отбелязват други неща. Шарл Льоклер каза, че несъответствието в представянето на двамата пилоти на отбора от Милтън Кийнс е очевидно и по-голямо, отколкото той очаква. Джордж Ръсел заяви, че 10 пилоти биха се борили за победи и шампионата, ако имат на разположение RB19.