Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Не може да продължаваме да губим точки като в Монако и...

Волф: Не може да продължаваме да губим точки като в Монако и Баку

2829
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън изхвърча от пистата при рестарта в Азербайджан; снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес взе само 7 точки в последните две надпревари от сезон 2021 във Формула 1. Това е най-лошото му представяне в последователни състезания от края на 2012 г. В Монако Люис Хамилтън завърши седми, а Валтери Ботас изобщо не стигна до карирания флаг. В Баку резултатът бе 12-то място за финландеца и 15-то за седемкратния световен шампион. Шефът на екипа Тото Волф заяви след Гран при на Азербайджан, че отборът не може да си позволи по-нататък подобно представяне.

„Много неща не вървят гладко като през последните няколкото години. Като работа не сме на топ ниво. Не успяваме да направим колата си бърза и в квалификация, и в състезание. Просто има страшно много неща, които трябва да подобрим и искам веднага да се захванем с това, за да сме сигурни, че всъщност ще сме в състояние да се борим за този шампионат.“

„Не може да продължаваме да губим точки като в Монако и тук. Това просто не е приемливо за всички ни“, заяви Волф

„В Монако темпо нямаше. После Валтери вървеше уверено към подиум, когато изведнъж му трябваше 36-часов питстоп. Това съвсем не е добро постижение, базирано на стандартите, които си поставяме. В Баку бяхме назад в кажи-речи всички сесии. Просто не е приемливо автомобилът ни да не е в добра позиция след старт или при спиранията в бокса. Губим секунди след секунди, за да влезе болидът в работния си прозорец. Колата работи, но й е отнема твърде дълго време да стигне дотам.“

Изявлението на Волф предизвика реакция не у другиго, а у шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер. Двамата си размениха реплики по време на уикенда в Азербайджан. Първо Хорнер каза, че на мястото на Волф би си затварял устата ако предното крило на колата му се огъва толкова, колкото това на F1 W12. След това австриецът го нарече „дърдорко, който иска да е пред камера“. Ръководителят на Ред Бул в Гран при после заяви, че е нередно колегата му от Бракли да говори така за отбора си публично.

„Много се извлече от коментарите на Тото през уикенда. Той никога не се е страхувал да критикува тима си публично, с което аз не съм съгласен, но това е негов прерогатив“, каза Хорнер.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.