Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф отрича конфликт с Хамилтън в Мелбърн

Волф отрича конфликт с Хамилтън в Мелбърн

2111
0
Люис Хамилтън, Тото Волф
снимка: Спас Генев

Тото Волф постоянно е в режим на отрицание през последните седмици. По принцип 48-годишният австриец опровергава слуховете, че се е запътил към Астън Мартин по покана на Лорънс Строл. Сега обаче се появи нов елемент – шефът на Мерцедес във Формула 1 категорично отхвърли появила се наскоро информация, че се е скарал жестоко с Люис Хамилтън в Мелбърн.

Причината за скандала била разликата в мненията им дали Гран при на Австралия трябва да се състои

Шесткратният световен шампион заяви, че изобщо не знае какво прави Формула 1 в Мелбърн тогава и подчерта, че това се случва заради пари. Малко след това член на екипа на Макларън даде положителна проба за COVID-19. Последваха половин денонощие дискусии, в чието начало Волф е на мнение, че надпреварата трябва да се проведе. Обаждане от големия шеф на Даймлер Ола Калениус обаче го принуди да заеме противоположната позиция и в крайна сметка австралийският старт бе отменен. Междувременно обаче австриецът и Хамилтън влезли в сериозен конфликт. Твърди се дори, че пилотът ходил при организаторите да настоява надпреварата да не се случва.

„Пълни глупости!”, бе реакцията на Волф в отговор на въпрос как ще коментира тази информация

„С Люис разговаряхме постоянно в Австралия, включително вечерта, когато състезанието бе отменено. Продължаваме да се чуваме ежедневно. По-близки сме от всякога. Постоянно говорим за бъдещето, няма нищо драматично. Люис мисли много за кризата, но не искам да обяснявам прекалено много. Спортува доста и когато най-после започнем да се състезаваме, ще е в идеална форма.”

В интервюто за австрийския вестник „Йостеррайх” не бе подминат и въпросът за Астън Мартин.

„В повечето материали, които изчетох по темата, хората събират 1+1 и получават 3”, бе коментарът на Волф. „Аз съм в Мерцедес, договорът ми е до края на 2020 г. и водим разговори как искаме да продължим заедно. Няма да ставам главен изпълнителен директор на Астън Мартин, както и няма да правя инвестиции в компанията. Строл и хората му купуват много неща от Мерцедес. Самият Лорънс ми е дългогодишен добър приятел извън работните отношения. И когато купува дял от Астън Мартин, се случва събирането на 1+1 с резултат 3.”

Същевременно Волф направи и коментар, който звучи доста противоречиво. След като отбелязва, че работи осма година с Мерцедес, той казва: „Малко съм изненадан обаче от случили се през зимата промени и от поведението на отделни хора. Това, разбира се, има връзка с решението ми какво да правя през 2020-та и по-нататък. Но в краткосрочен план оставам шеф на Мерцедес Моторспорт и тима във Формула 1.”

Положителното, което Волф открива в предизвиканата от коронавируса ситуация пък, е, че може да отдели повече време на съпругата и сина си

„Изведнъж имаш адски много време да погледнеш сам себе си. Според мен нещата винаги се случват поради някаква причина. Сега се старая да извлека максимума от ситуацията”, каза още той.

Подробности за случилото се в Мелбърн и как се стигна до отмяната на състезанието там може да намерите в актуалния брой на ClubS1 (236).