Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Ръсел има потенциала да бъде следващият лидер на отбора

Волф: Ръсел има потенциала да бъде следващият лидер на отбора

1626
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Тото Волф отново коментира темата за напускането на Люис Хамилтън. Австриецът вярва, че тимът ще се намира в добри ръце през следващата година. Според Волф, Джордж Ръсел има потенциала да бъде следващия лидер на Мерцедес и да изведе екипа отново до върха.

Миналата седмица светът на F1 бе шокиран от решението на Хамилтън. Седемкратният световен шампион обяви, че напуска Мерцедес в края на годината и се присъединява към Ферари. Това предизвика сериозен шок в Мерцедес. Отборът от Бракли определено не очакваше подобно нещо и дори се надяваше Люис да остане в тима до края на своята кариера.

Този изненадващ развой на събитията поставя въпроса кой ще заеме мястото на Хамилтън в Мерцедес и кой ще бъде новият лидер на отбора. Това е въпрос, с който Тото Волф вече е се е заел

Австриецът вярва, че Ръсел може да води Мерцедес през следващата година.  Въпреки трудната кампания през 2023 г., 25-годишният британец винаги е бил разглеждан като бъдещия лидер на тима от Бракли. Разбира се, напускането на Хамилтън ще помогне това да се случи по-бързо.

„Ръсел има потенциала да бъде следващият лидер на отбора. Той е от поколението на Ландо [Норис], [Шарл] Льоклер и някои други пилоти“, каза Волф.

„Знам, че в последно време се говори само за Люис. В същото време има едно нещо, за което не се говори достатъчно- Джордж. Той доказа, че може да се бори и да записва силни резултати“, добави шефът на Мерцедес.

„Не бих могъл да си пожелая нов лидер на отбора, когато Люис си тръгне, няма съмнение в това. Имаме толкова солидна основа, толкова бърз, талантлив и интелигентен човек в колата. Затова трябва да направим правилния избор за втория пилот и втория кокпит.“

„Това не е нещо, с което искам да бързам. Да имаш Джордж е страхотно за отбора. През последните два сезона той се съревноваваше с Люис. Нямаше нищо между тях. Знаейки, че имаме пилот на това ниво, решението за втория кокпит е много по-удобно“, каза още Волф.

Волф призна, че новите договори на Шарл Льоклер и Ландо Норис с техните отбори е лишило Мерцедес от двама потенциални съотборника на Ръсел.

„Това е вълнуваща ситуация. В края на 2024 г. някои пилоти стават свободни, а други подписаха само преди няколко седмици, така че те щяха да бъдат реални възможности“, каза той.

„Ако беше шест седмици по-рано, щеше да имаме повече възможности, но това е, което е. През 2025 г. и по-нататък пазарът на пилоти е много интересен. Трябва да гледаме в бъдещето. Кой е този, с който може да си партнира Джордж Ръсел? Коя е най-добрата комбинация? Каква е най-добрата комбинация? Има различни опции по отношение на шофьорите, които се надяваме, че биха могли да се присъединят към нас“, завърши Тото Волф.