Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун няма нищо против да си направи втора татуировка за втората...

Зак Браун няма нищо против да си направи втора татуировка за втората победа на Макларън, откакто е начело в Уокинг

2207
0
Зак Браун, Ландо Норис
Зак Браун и Ландо Норис; снимка: Макларън

Победата на Ландо Норис в Гран при на Маями е вторият успех на Макларън, откакто Зак Браун пое ръководството на Макларън Рейсинг през 2018 г. Предишното постижение бе двойната победа в Гран при на Италия през 2021 г. Тогава Даниел Рикиардо спечели, Норис бе втори, а Зак Браун впоследствие си направи татуировка с пистата Монца и датата на успеха. Това му бе припомнено непосредствено след финала в Маями и той заяви, че нямал нищо против още една картинка.

„Нервите ми щяха да се скъсат. Още не съм се успокоил напълно! Но какво каране. Колата бе страхотна. Трябва да благодаря на всички в Макларън – и във фабриката, и на пистата. Цялата ни упорита работа се отплати“, коментира Зак Браун.

„Татуировка? Да, нямам нищо против Маями. Това все пак е родината ми, така че защо не?“, продължи Зак Браун

„Невероятен успех, който трябваше да дойде много отдавна. И мисля, че се приема повече от добре от феновете и другите пилоти. Останалите състезатели ходиха при Ландо да го поздравяват. Той се справи перфектно. Болидът бе наистина бърз. Мисля, че Жил де Феран и Мансур [Оджех] имат нещо общо с днешния ден“, каза още Зак Браун, отдавайки почит на Де Феран и Оджех.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zak Brown (@zbrownceo)

Реакциите на присъствието на Доналд Тръмп в бокса на Макларън не бяха толкова положителни, колкото тези за победата на Норис

От тима обясниха, че приели бизнесмена, който бе 45-ият президент на Съединените щати, а понастоящем отново е кандидат за президент на страната, „от уважение към офиса“. Изявлението бе направено след някои особено остри реплики.

„Макларън е неполитическа организация, но ние признаваме и уважаваме офиса на президента на Съединените щати. Затова при отправянето на молбата за посещение в гаража ни приехме заедно с президента на ФИА [Мохамед бин Сулайем] и CEO-то на Либърти Медия и Формула 1 [Стефано Доменикали]. За нас бе чест да изберат Макларън Рейсинг като представител на F1. Това ни дава възможност да демонстрираме първокласната си инженерна работа, която вършим в автомобилния спорт“, се казва в изявлението.

Тръмп, срещу когото и в момента се водят редица дела, поздрави Норис за победата. Той казал на пилота, че му е „талисман“. Малко преди началото на състезателния уикенд в Маями организаторите пресякоха опит на поддръжник на Тръмп да организира на практика събитие за набиране на средства за кампанията му.