Начало Formula E News Жан-Ерик Верн получи персонализиран DS 7 E-Tense 4X4 360

Жан-Ерик Верн получи персонализиран DS 7 E-Tense 4X4 360

159
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн, снимка DS

Жан-Ерик Верн получи персонализиран DS 7 E-Tense 4X4 360. Двукратният шампион във Формула Е замени своя DS 4 E-TENSE 225 с новия DS 7 E-TENSE 4×4 360. Персонализираният DS 7 E-TENSE 4×4 360 е дело на специалистите на DS DESIGN STUDIO PARIS и DS Performance.

Верн е единственият двукратен шампион във Формула Е. Французинът е дългогодишен посланик на марката DS Automobiles и щастлив млад баща. Той имаше удоволствието да седи зад волана на новия DS 7 E-TENSE 4×4 360. Подобно на  управлявания от него преди, DS 4 E-TENSE 225, дизайнът на семейната придобивка е персонализиран от DS DESIGN STUDIO PARIS е подчертан от уникален стил във външността

Индивидуалният облик на екстериора е дело на експертните екипи на марката DS Automobiles. Te са се постарали да следват насоките на пилота, създавайки уникален външен дизайн в „търсене на изискана хармония“. Проектирането на персонализацията започва в ателиетата на DS DESIGN STUDIO PARIS. Същинската работа по реализацията на дизайна е извършена в работилниците на DS Performance.

Двуцветното изпълнение на лаковото покритие е познато от концептуалните разработки DS AERO SPORT LOUNGE и DS E-TENSE PERFORMANCE. Те са съчетание от деликатен матово сив нюанс и блестящо черен лак, който преминава от покрива към капака на двигателя. Матовото сиво със сатенени нюанси на металик и минерали на свой ред се използва в лаковото покритие на цялата предна част на каросерията. То постепенно прелива назад под формата на ивици, отстъпвайки място на стандартното сиво лаково покритие, предлагано за всички клиенти на DS 7 E-TENSE 4×4 360.

Цялостният визуален ефект е подчертан и от фините графични щрихи върху предната броня, напомнящи за високотехнологичната светлинна графика DS LIGHT VEIL. При него дневните светлини прозират през полупрозрачното лаково покритие на каросерията. Със своето леко контрастно изпълнение, тези графични ивици изразяват динамичното излъчване на предната част на DS 7 E-TENSE 4×4 360.

Персонализираното изпълнение е откроено и с детайли като корпусите на външните огледала. Те са формени със същото съчетание от два вида материали и лакови покрития – в сиво и в черно, с матова и с блестящо гладка повърхност. От друга страна, впечатлението за динамика е подчертано с последователното наслояване на графични ленти и ивици върху контурите на каросерията. Те създават ефект на устрем и скорост чрез специфичното съчетание на цветове и материали.

Ексклузивният дизайн придобива завършен вид с детайли като емблемата „JEV“ (инициалите на Жан-Ерик Верн) на предния капак. На предните врати пък е изобразен „JEV 25“ (състезателният номер на пилота, свързан и с рождената му дата

Тази година Жан-Ерик Верн отново е част от тима на DS във Формула Е. В момента французинът заема шестото място във временното класиране четири кръга преди финала. Верн се качи на подиума в първите стартове в Дирия и Берлин. Миналия уикенд Верн записа шесто и седмо място на пистата Шанхай Интернешънъл.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DS Performance (@dsperformance)


Уникалното по рода си изпълнение на DS 7 използва plug-in хибридна система за задвижване със системна мощност от 360 к.с. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч при нея е едва 5.6 секунди. Автономният пробег на 100% електрическа тяга достига 57 километра (комбиниран WLTP цикъл).

„Уникалното изпълнение на DS 7 E-TENSE 4×4 360 е резултат от сътрудничеството между екипа на DS Performance и нашите колеги от DS DESIGN STUDIO PARIS. Той е създаден специално за посланика на марката и двукратен шампион във Формула Е Жан-Ерик Верн. Персонализираният модел въплъщава връзката между състезателната писта и реалния живот, превръщайки се в символ на страстта към автомобила“, каза Еудженио Францети.

“Работихме върху създаването на повърхности с двуцветно и двукомпонентно като материали  изпълнение, които да добавят допълнително динамично излъчване. Така стигнахме до комбинацията от матовото лаково покритие със сатенен металик ефект в контраст с дълбочината на стандартното сиво лаково покритие на модела. Въпреки уникалността на специално създадения за Жан-Ерик Верн вариант на DS 7 E-TENSE 4×4 360, този проект е и интересна възможност и творческо предизвикателство. Резултатите от това може да се превърнат в част от нашите бъдещи разработки“, добави директорът на DS Perfrormance.

DS 7 E-TENSE 4X4 360
снимка, DS
DS 7 E-TENSE 4X4 360
снимка, DS
DS 7 E-TENSE 4X4 360
снимка, DS