Начало Рали М-Спорт иска да се бори за подиум в Аржентина

М-Спорт иска да се бори за подиум в Аржентина

118
0
Елфин Еванс, рали Корсика, Тур дьо Корс
Елфин Еванс; снимка: Янус Рий/Ред Бул Контент Пуул

Отборът на М-Спорт спечели последователни подиуми в Мексико и Корсика и ще се бори за резултат в топ три и този уикенд по време на рали Аржентина.

„Желанието ни за трети подиум е наистина голямо и това ще е целта ни”, заяви шефът на тима Ричард Милнър. „Екипът ни не бе особено силен в това рали през миналата година, но се трудихме упорито, за да променим тази ситуация. Проведохме двудневен развоен тест в горите Грейстоук. Няма да видим всичко тествано на колите, но изпитанията ни дадоха възможност да изпробваме различни настройки за чакъл.”

„Предстоят ни две южноамерикански състезания, които ще се проведат едно след друго, а това изисква сериозна допълнителна подготовка. Има ограничения относно това какво можем да използваме в Чили. Няма да се прибираме в Европа, така че подготовката за тази надпревара ще се проведа след надпреварата в Аржентина.”

Рали Аржентина е специално състезание за Елфин Еванс

Там той взе първия си подиум – през 2015 г. През 2017-а бе много близо до победата, като в крайна сметка загуби само с 0,7 сек.

„Това рали винаги ме е радвало. Началото на сезона ни бе доста добро и ни се иска да продължим в същия дух. Имаме добра скорост, отбелязахме чудесен напредък с автомобила и взехме два последователни подиума. Съперниците са особено силни в момента, но не виждам причина да не се борим за още един топ резултат.”


Теему Сунинен е карал само веднъж в Аржентина

Липсата на опит в конкретни ралита обаче не го спираше и досега да демонстрира чудесна скорост.

„Карах в тази надпревара за първи път през миналата година и беше истинско удоволствие. На дълга права усещаш дупките по пътя, тъй като колата излита във въздуха! Автомобилът трябва да преодолява добре и коловози. Това е едно от нещата, върху които работихме по време на теста си. Лично аз не усещам същото напрежение като преди Корсика, но ми е необходим добър резултат. Хубавото е, че мога да разчитам на старите си бележки от миналия сезон – маршрутът няма много промени”, обясни Сунинен.