Начало Форум Гран при на Германия – коментари по време на състезанието

Гран при на Германия – коментари по време на състезанието

2640
0
Валтери Ботас, Люис Хамилтън, Мерцедес
снимка: Мерцедес

Гран при на Германия е 11-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Люис Хамилтън спечели полпозишъна за състезанието. Английският пилот се радваше на постижението, особено като се има предвид, че не се чувстваше особено добре. Тимът му Мерцедес бе готов да го замести с Естебан Окон, ако състоянието му се бе влошило след съботната свободна тренировка.

До Хамилтън на първа редица ще е Макс Верстапен. Зад тях се наредиха Валтери Ботас с втория Мерцедес и съотборникът на холандеца в Ред Бул Пиер Гасли.

Кими Райконен записа пета позиция в квалификацията. Финландецът обаче остана обичайно предпазлив и заяви, че надпреварата е в неделя.

В топ 10 се класираха още Ромен Грожан, Карлос Сайнц, Серхио Перес и Нико Хюлкенберг. Французинът е с конфигурация на своя Хаас от началото на сезона, но с тази кола се чувства по-добре, отколкото с новия вариант. Рейсинг Пойнт и Рено се надяват на точки от надпреварата.

Десети е Шарл Льоклер. Той не можа да направи бърз тур в Q3 заради технически проблем. Същата участ, но на още по-ранен етап сполетя съотборника му във Ферари Себастиан Фетел.

Оптималната стратегия, ако времето остане сухо, е с едно спиране в бокса. Има и вариант с по два питстопа, които на теория са по-бавни.