Начало Избрани Алфа Ромео ще представи новия си болид след тестовете в Барселона

Алфа Ромео ще представи новия си болид след тестовете в Барселона

761
0
Алфа Ромео
снимка: Алфа Ромео

Алфа Ромео стана поредния отбор, който обяви кога ще представи колата си за сезон 2022 в F1. Екипът от Хинвил ще покаже болида С42 на 27 февруари. Това е два дни след приключването на първия предсезонен тест в Барселона.

Първите три дни от официалните изпитания на Каталуния ще се проведат при закрити врати. Тимът потвърди, че новата кола ще бъде с тестова цветова схема. Два дни след края на тестовете трябва да бъде разкрито пълното оцветяване и шаси, с които екипът се надява да направи крачка напред след разочарованието през 2020 и 2021.

Това е революционна година за Алфа Ромео. Наред с новите технически правила, отборът напълно обнови пилотския си състав. Първо бе привлечен Валтери Ботас, който приключи престоя си в Мерцедес. До него ще застане дебютантът Гуаню Жу, който финишира на трета позиция във Формула 2 през 2021. Същевременно Робърт Кубица продължава да изпълнява ролята на тест и резервен пилот в екипа.

Алфа Ромео са седмият отбор, който потвърди кога ще разкрие своя автомобил. Досега това сториха Астън Мартин, Ферари, Мерцедес, Алфа Таури и Алпин. Единствено Хаас, Уилямс и Ред Бул все пазят тази информация в тайна.

В началото на седмицата Алфа Ромео промени наименованието на болида от С40 на С42. Така бяха изчистени спекулациите, според които тимът нарушава обичайното си номериране, като преминава от С41 през миналата година към С40 за 2022.

Причината за това объркване бе преместването на новите разпоредби от 2021 за 2022. Така се предполагаше, че от Алфа Ромео бяха настроили да управляват автомобила си под номера на шасито, което бе предоставено в самото начало на цикъла на разработка.

Това би довело до необичайния страничен ефект от името на колата с по-нисък номер. Въпреки това Алфа Ромео продължиха традицията и ще използват името С42. Отборът промени своето наименование в края на миналия месец.