Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури е поредният отбор, който обяви датата на представяне на колата...

Алфа Таури е поредният отбор, който обяви датата на представяне на колата за 2022

726
0
Алфа Таури AT02
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Отборът на Алфа Таури също обяви датата, на която ще представи колата за сезон 2022 в F1. Toва ще се случи на 14 февруари. Базираният във Фаенца дъщерен тима на Ред Бул не сподели повече детайли относно представянето на AT03. 

Aлфа Таури е петият отбор, който обяви кога ще покаже своя болид. Преди това Астън Мартин, Ферари, Макларън и Мерцедес разкриха кога планират да разкрият новите си автомобили. В момента италианците правят тест на пистата Имола с колата от 2020.

След като завърши на шеста позиция при конструкторите, Алфа Таури се надява, че Пиер Гасли и Юки Цунода ще помогнат на отбора да се издигне нагоре. Гасли записа най-добрата си кампания през 2021 и редовно се класираше в Q3 и челната десетка в надпреварите. В същото време Цунода имаше трудна новобранска кампания, но завърши сезона по-най добрия начин с четвърто място в Абу Даби.

Въпреки оттеглянето на доставчика на двигатели Хонда, тимът продължава да използва техните агрегати, които ще бъдат развивани от Ред Бул Пауъртрейнс.

Ръководителят на отбора Франц Тост е много предпазлив преди началото на сезон 2022. Според него все още не се знае какво ще е разпределението на силите, имайки предвид новите разпоредби.

„Това е по-скоро непозната история. Всичко е напълно ново. Нямаме никакви сравнения. Доверявам се на нашите инженери, защото те са построили предишните ни автомобили. AT беше добра кола, а тази от 2021 бе стъпка напред“, сподели Тост.

„Защо да не могат да направят AT03? Това е напълно нов болид, който се надявам да бъде конкурентен. От технологична гледна точка има различни философии. Просто се надявам да се движим в правилната посока“.

„Нямам представа къде ще се намираме. Вярвам на нашия екип. Отделът по аеродинамика върши страхотна работа и се надявам това да продължи и в бъдеще“, завърши Франц Тост.

Първият официален предсезонен тест за сезон 2022 в F1 ще се проведе в периода 23-25 февруари на пистата Каталуния.