Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Потвърждават Алонсо в Рено утре, твърдят световни медии

Потвърждават Алонсо в Рено утре, твърдят световни медии

2655
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Майкъл Потс

Тимът на Рено ще потвърди утре привличането на Фернандо Алонсо, твърдят множество световни медии. Информацията, че двукратният световен шампион ще се завърне във Формула 1, тръгна от Германия в средата на май. След това се говореше, че от Либърти Медия дори са готови да покрият част от заплатата на испанския пилот.

Самият Алонсо потвърди, че мисли за връщане в F1, а към края на май френски медии съобщиха, че сделката му с Рено е сключена. Известно време се обсъждаха подробности – дали Фернандо ще получи възможност да рекламира марката си Кимоа или му предлагат шефско място за след няколко години. Имаше съмнения дали има смисъл да се връща. Бившият пилот от F1 Марк Уебър попита какъв е смисълът от евентуално връщане на Алонсо, който по характер е победител, но ще се окаже в отбор в средата на колоната. Бившият мениджър на испанеца Флавио Бриаторе обаче бе категоричен, че пилотът, който години наред му бе протеже и двамата бяха изключително близки, е готов да се състезава пак в Гран при.

Алонсо постигна най-големите успехи в кариерата си – двете титли във Формула 1 – с Рено. Той кара за френския тим от 2003 до 2006 г. След година в Макларън се върна в Енстън и остана там за 2008 и 2009 г.

Фернандо ще навърши 39 години на 29 юли