Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предлагат на Алонсо шефско място в Рено?

Предлагат на Алонсо шефско място в Рено?

1573
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Майкъл Потс

Завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1 продължава да е сериозно обсъждана тема и почти непрекъснато се появява нова информация. След потвърдения интерес на Рено към двукратния световен шампион и предположението, че испанецът може да получи възможност да рекламира компанията си Кимоа като част от сделката сега се говори, че от френския тим му предлагат и шефско място. Според немски медии тимът от Енстън е готов да оферира на Алонсо двегодишен договор (за 2021 и 2022 г.), а от 2023-та – един от ръководните постове в отбора.

Рено ще има свободно място след сезон 2020, тъй като Даниел Рикиардо ще се присъедини към Макларън

Трансферната въртележка бе задвижена от Себастиан Фетел и Ферари, които обявиха, че се разделят в края на настоящата година. Скудерията обяви привличането на Карлос Сайнц, от Макларън съобщиха за договора с Рикиардо, все още не е ясно какво ще е бъдещето на Фетел. Кокпитът в Рено обаче предизвика голямо внимание.

„На пазара има фантастични млади пилоти, но Фернандо е на друго ниво”, сподели бившият шеф на Ферари Стефано Доменикали. „Разбира се, че може да е силен с добър автомобил. Фернандо би бил невероятна придобивка за Формула 1, ако се върне.”

В Рено са изключително внимателни в настоящата ситуация, след като обявиха преструктуриране на производството, включващо съкращаването на почти 15 000 служители по цял свят. Целта му е спестяването на малко над 2 милиарда евро в рамките на три години. Оставането в F1 бе подпомогнато от приетото ограничение на бюджетите, но пилот като Алонсо струва скъпо. Бившият мениджър на Ферари Марко Андреа Зеки смята, че привличането му може да доведе до сериозно недоволство в компанията.

„Ако уволняваш хора, а харчиш много пари, за да подпишеш с Алонсо, то рискуваш да провокираш революция”, заяви той пред френския Л’Екип

„Профсъюзите може да поискат обяснение защо се освобождават работници. Има вариант привличането му да се приеме по-лесно. Трябва да се представи икономически план, в който да е заложено представяне и промотиране на марката, производство на електрически модели и нужда от нов посланик, който да е лице на посланието.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.