Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с изявление, че Биното не е заплашвал с оттегляне от F1

Ферари с изявление, че Биното не е заплашвал с оттегляне от F1

1594
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев

Тимът на Ферари оповести в специално изявление, че шефът на Скудерията Матия Биното не е заплашвал с оттегляне на отбора от Формула 1, ако бюджетите в Гран при бъдат свалени още. Според екипа от Маранело неразбирателството дошло от подвеждащото заглавие на интервюто, дадено за британския вестник Гардиан.

„Бихме искали да уточним казаното от Матия в публикуваното снощи негово интервю с Гардиан”, се казва в изявлението на тима. „Той никога не е споменавал напускане на F1. Напротив, казва, че не искаме са бъдем поставяни в позиция да търсим допълнителни възможности, освен да продължим да се състезаваме в F1, за прилагане на състезателното ни ДНК в случай, че бюджетните ограничения са още по-драстично намалени, поставяйки под риск стотици работни места. Недоразумението е породено от подвеждащото заглавие на материала, което незабавно бе коригирано.”

Оригиналното заглавие на интервюто бе „Ферари готови да напуснат F1 ако бъде наложено ограничение на бюджетите, предупреждава Матия Биното”.

Сега е „Ферари ще обмисли бъдещето в F1, ако бъде наложено ограничение на бюджетите, предупреждава Биното”

Темата за още по-голямо редуциране на годишните разходи е крайно щекотлива във Формула 1 понастоящем. Отборите, ФИА и Либърти Медия се споразумяха първоначалната договорка за $175 млн. на сезон да бъде променена на $150 млн. заради предизвиканата от коронавируса криза. Малките екипи настояват тази сума да бъде свалена още, като се говори дори за $100 млн. Ферари и Ред Бул се противопоставят на подобен вариант. По-рано Биното каза, че може би не трябва да се въвежда еднакво ограничение за всички отбори. Същевременно президентът на ФИА Жан Тод се опасява от оттегляне на автомобилни производители от F1. Спортният директор на Формула 1 Рос Браун пък заяви, че разликата между големи и малки екипи е твърде голяма и трябва да се намали.