Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Направихме хубава битка със Себ, но бях по-бавен, каза Верстапен

Направихме хубава битка със Себ, но бях по-бавен, каза Верстапен

1850
0
Макс Верстапен
снимка: Чарлс Коутс/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен раздели двете Ферари-та в крайното класиране на Гран при на Китай. Той успя да изпревари Шарл Льоклер, опита да се пребори и със Себастиан Фетел, но в крайна сметка финишира четвърти.

„Не беше лесно състезание, но като отбор свършихме чудесна работа днес”, коментира Верстапен

„Планирахме добра стратегия спрямо тази на Ферари, така че определено е чудесен резултат да сме четвърти и пред Шарл. Направихме хубава битка със Себ, когато той излезе от бокса с по-студени гуми. Беше единственият ми шанс и опитах, но след това се видя, че скоростта ни не е достатъчно добра, за да се боря с него до финала. Натисках наистина здраво и можем да сме доволни от резултата си. Все още ни трябва малко повече темпо, за да се борим с Мерцедес и Ферари, но сме в добра позиция и взимаме чудесни точки във всеки старт.”

Съотборникът му в Ред Бул Пиер Гасли стартира от шеста позиция и завърши шести надпреварата в Шанхай. В края на състезанието той направи най-бързата обиколка, което означаваше допълнителна бонус точка за него.

„Радвам се, че записах първия си най-добър тур в F1 надпревара днес. В последните обиколки видяхме, че разликите са доста големи, решихме да се пробваме с допълнителен питстоп и се получи. По време на състезанието се стараех да поддържам ритъм и да се грижа за гумите си. Малко по малко придобивам увереност в колата. Мисля, че правя по една стъпка на уикенд, а ми се иска да са по три! Имам още работа, но хубавото е, че знам какво трябва да подобря. Тази вечер се връщам във фабриката и ще изкарам следващите два дни на симулатора – ще се трудим по подготовката за следващия старт”, каза Гасли.