Начало Рали Хюндай предпочете Льоб пред Микелсен за Португалия

Хюндай предпочете Льоб пред Микелсен за Португалия

357
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб; снимка: Хелена Ел Мокни/Хюндай Моторспот

Тимът на Хюндай в световния рали шампионат направи промяна в екипажите си за рали Португалия. От отбора съобщиха, че Себастиен Льоб и Даниел Елена ще участват в седмия WRC кръг. Те завършиха трети в рали Чили и това представяне е повод за екипа от Алценау да ги предпочете пред Андреас Микелсен и Андерс Ягер.

Другите два екипажа на Хюндай в Португалия ще са Тиери Нювил/Никола Гилсул и Дани Сордо/Карлос дел Барио. Микелсен и Ягер ще се върнат на трасе в рали Сардиния в средата на юни.

Подиумът в Чили бе първо класиране в топ 3 за Льоб с Хюндай

Благодарение на този резултат отборът запази първата си позиция в генералното класиране при тимовете. Екипът има 29 точки аванс пред Тойота – съответно 178 и 149.

„Това решение не бе взето с лекота. Отборът ни трябва да върви напред. Необходимо е да използваме максимално ефективно екипажите си. Себастиен и Даниел направиха чудесно рали в Чили и се чувстват добре в колата на чакъл. Сметнахме, че тяхно участие в Португалия би увеличило шансовете ни да спечелим точки. Работим упорито за връщане увереността на Андреас зад волана. Сигурни сме, че той ще подходи към надпреварата в Сардиния по същия начин, по който го стори в Аржентина (Микелсен взе подиум там – б.а.). Когато разполагаш с екипажи като нашите и постигнеш резултати като тези в Чили, е необходимо да реагираш бързо”, обясни шефът на тима Андреа Адамо.

Льоб каза още веднъж, че в края на надпреварата в Чили се е чувствал много добре в своя i20 Coupe WRC.

„Радвам се, че получавам шанс да продължа инерцията като участвам в рали Португалия. Решението бе неочаквано, но сега съм в чудесно разположение на духа и съм решен да постигна отново силен резултат за екипа”, допълни деветкратният световен шампион.