Начало Рали Трудно е да се бориш, когато не караш постоянно, сподели Льоб

Трудно е да се бориш, когато не караш постоянно, сподели Льоб

274
0
Себастиен Льоб, рали Чили
Себастиен Льоб; снимка: Фабиен Дуфур/Хюндай Моторспорт

Себастиен Льоб взе първи подиум с Хюндай, след като се присъедини към екипа в началото на сезон 2019 г. Деветкратният световен рали шампион е със съкратена програма за годината и участва в шест старта. Той стана трети в рали Чили.

„Отсечките са чудесни. Може би прекалено бързи за мен – твърде стар съм вече. Но ралито бе прекрасно, много ни допадна”, заяви Льоб

„Във WRC обаче, е много трудно да си конкурентоспособен срещу най-бързите рали пилоти в света, ако не караш постоянно. Аз не бях сядал зад волана известно време и се борех с автомобила си. Но нещата се подобряваха постепенно, имах вяра в бележките си, успях да се боря с момчетата. При опознаването казах на Даниел (Елена – навигаторът му, б.а.), че няма да съм особено бърз по тези отсечки. Колебаех се, Себ [Ожие] беше толкова по-бърз, а аз не исках да поемам рискове. Битката бе напрегната, но страхотна.”

Подиумът бе шести за Хюндай този сезон. Андреас Микелсен донесе още точки със седмото си място. Тиери Нювил не успя да завърши заради страховита катастрофа през втория ден от надпреварата.

„Това рали бе истинско разочарование след чудесното представяне в Аржентина”, коментира Микелсен, който бе втори в предходния кръг

„Сигурен съм, че грешката се случи при опознаването. Бележките ни бяха много агресивни. В нито един момент не им се доверих напълно. Озовахме се в неприятна ситуация и затова предприехме внимателен подход. Предпочетохме да се фокусираме върху подобрения, които ще ни донесат прогрес в бъдеще.”