Начало WRC News Рали Италия с променени дати, отмениха WRC старта в Германия

Рали Италия с променени дати, отмениха WRC старта в Германия

373
0
Дани Сордо, WRC, рали Германия
снимка: Хюндай Моторспорт

Календарът на световния рали шампионат (WRC) намаля до седем кръга, след като стартът в Германия бе отменен. Забраната за масови събирания в страната е до октомври. Организаторите опитаха да се договорят с властите за допускане на зрители до състезанието. Съкратиха отсечките до два дни само във военната зона Баумхолдер. Усилията им обаче не убедиха властите, които държаха на ограничението от максимум 350 души на едно събитие. ADAC вече трябва да проведе старта от Формула 1 на Нюрбургринг без зрители и второ състезание без публика просто не е възможно.

Организаторите на рали Италия/Сардиния пък поискаха промяна датата на състезанието и то бе пренасрочено за 8-11 октомври

По този начин се избягва сблъсък с Гран при на Емилия Романя от Формула 1. Стартът на пистата Имола бе включен в ревизирания календар на F1 заедно с надпревари на Муджело също в Италия, Нюрбургринг в Германия и Истанбул парк в Турция. Нито една от тези писти не бе в оригиналния календар, но предизвиканата от коронавируса криза доведе до необичайни решения.

Смяната на датите може да е предпоставка за по-добри метеорологични условия по време на италианската WRC надпревара.