Начало WRC News Екипажите на М-Спорт са готови за предизвикателствата на рали Уелс

Екипажите на М-Спорт са готови за предизвикателствата на рали Уелс

110
0
М-Спорт
снимка: М-Спорт

Тимът на М-Спорт ще се състезава с три Форд Фиеста WRC в предстоящото рали Уелс. Елфин Еванс най-после ще се завърне по отсечките след продължително отсъствие. Той контузи тежко гърба си при приземяване по време на рали Естония през лятната пауза на световния шампионат (WRC) и пропусна три надпревари. Заедно с него ще карат Теему Сунинен и Понтус Тидеманд.

„Очаквам това рали цяла година”, призна шефът на екипа на М-Спорт Ричард Милнър

„Да се състезаваш у дома винаги е нещо специално. Това бе първото WRC състезание, което гледах и да се завърна там заедно с целия отбор е невероятно изживяване. Фантастично е, че Елфин отново е с нас. Опитът му е особено ценен в Уелс.”

„И тримата ни пилоти са с доста добри постижения в тази надпревара. Теему има победа във WRC2 през 2015 г. Понтус винаги е бил най-малко втори в класи си там, като също взе успех в ралито – WRC2 през 2017 г. А що се отнася до Елфин, то всички знаем на какво е способен той у дома!”

„Самото рали е натоварено. Дните са невероятно дълги и подлагат екипажите и отбора на огромно напрежение. Но ако успеем да запазим концентрацията си, не виждам причина да не се борим за топ резултати.”

Еванс е напълно възстановен за домашното си рали, което спечели през 2017-та

Тогава той написа нова страница в историята на спорта като първия уелсец, триумфирал във WRC.

„Нямам търпение отново да седна зад волана, особено като се има предвид, че това ще стане у дома, в Уелс”, заяви Еванс.

„Това рали е най-важният момент за мен през годината. А когато се справя добре пред родна публика, чувството е неописуемо. В Уелс са едни от най-добрите отсечки в света. Предизвикателството е сериозно, особено ако времето се намеси, както мисля, че вероятно ще стане. Нивата на сцепление се променят постоянно в сложни условия и трябва да предусещаш какво е по пътя, ако искаш да се бориш за силен резултат.”

„Отсъствахме известно време, но мотивацията ни е висока както винаги. Тестът ни премина добре и чувствам, че сме добре подготвени.”

Теему Сунинен също харесва британския кръг от световния шампионат и бе доволен от миналогодишното си представяне въпреки липсата на опит по някои от дистанциите

„Дори вървях в топ 3 преди да отпадна. Целта сега ще е да надградим това представяне. Тренировката ни бе на настилка, която е малко по-твърда от тази в Уелс. Смятам обаче, че намерихме добри настройки и ще можем да се борим”, сподели Сунинен.

„Може би най-голямото предизвикателство е малкото сън. На нощ ни се събират 4-5 часа. Натоварването е и физическо, и умствено, тъй като трябва да останеш постоянно съсредоточен. Но това е част от чара на Уелс.”

Тидеманд има три старта досега в това състезание

Шведът смята, че ралито пасва доста добре на стила му на управление.

„Имал съм успехи там, но сега ще се надбягвам с най-добрите пилоти в света. Освен това продължавам собственото си развитие. В края на рали Турция имах усещането, че съм намерил точните настройки за мен и карах така, както исках. Чувствам се все по-добре в колата, особено след последния ни тест. Уелс ще е второто ми рали с Фиеста WRC, така че се надявам да демонстрирам прогрес”, коментира Понтус.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.